Decryptie van verwisselbare schijven

26 februari 2021

ID 123500

Zo decrypt u verwisselbare schijven:

1. Open de Beheerconsole van Kaspersky Security Center.
  2. Open in de map Beheerde apparaten in de structuur van de Beheerconsole de map met de naam van de beheergroep waarvoor u de decryptie van verwisselbare schijven wilt configureren.
  3. Selecteer in de werkruimte het tabblad Beleid.
  4. Selecteer het noodzakelijke beleid.
  5. Open het venster Eigenschappen: <naam van beleid> op een van de volgende manieren:
    • Selecteer in het contextmenu van het beleid de optie Eigenschappen.
    • Klik op de koppeling Beleid configureren rechts in de werkruimte van de Beheerconsole.
  6. Selecteer in het gedeelte Gegevensencryptie het subgedeelte Encryptie van verwisselbare schijven.
  7. Als u alle geëncrypte bestanden op verwisselbare schijven wilt decrypten, selecteert u in de vervolgkeuzelijst Encryptiemodus de optie Gehele verwisselbare schijf decrypten.
  8. Om gegevens op individuele verwisselbare schijven te decrypten, bewerkt u de encryptieregels voor de verwisselbare schijven waarvan u de gegevens wilt decrypten. Hiertoe doet u het volgende:
    1. Selecteer in de lijst met verwisselbare schijven waarvoor encryptieregels zijn geconfigureerd een item dat overeenkomt met de gewenste verwisselbare schijf.
    2. Klik op de knop Een regel instellen om de encryptieregel voor de geselecteerde verwisselbare schijf te bewerken.

Het contextmenu van de knop Een regel instellen wordt geopend.

3. Selecteer de optie Alle bestanden decrypten in het contextmenu van de knop Een regel instellen.
  9. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan.
  10. Pas het beleid toe.

Raadpleeg de beheerdershandleiding van Kaspersky Security Center voor informatie over het toepassen van het Kaspersky Security Center-beleid.

Nadat het beleid is toegepast en de gebruiker een verwisselbare schijf aansluit of er is al een verwisselbare schijf aangesloten, meldt Kaspersky Endpoint Security de gebruiker dat de verwisselbare schijf onderhevig is aan een encryptieregel waarbij geëncrypte bestanden op de verwisselbare schijf alsook het bestandssysteem van de verwisselbare schijf (als die is geëncrypt) worden gedecrypt. Het programma waarschuwt de gebruiker dat de decryptie enige tijd kan duren.

Het Kaspersky Security Center-beleid met vooraf geconfigureerde instellingen voor de decryptie van gegevens op verwisselbare schijven is opgesteld voor een specifieke groep van beheerde computers. Daarom hangt het resultaat van de decryptie van gegevens op verwisselbare schijven af van de computer waarop de verwisselbare schijven zijn aangesloten.

Als de gebruiker de veilige verwijdering van een verwisselbare schijf start tijdens de decryptie van de gegevens, onderbreekt Kaspersky Endpoint Security de decryptie van de gegevens en staat het de verwijdering van de verwisselbare schijf toe voordat de decryptie wordt voltooid.

Als de decryptie van een verwisselbare schijf is mislukt, raadpleegt u het rapport Gegevensencryptie in de Kaspersky Endpoint Security-interface. De toegang tot bestanden wordt mogelijk geblokkeerd door een ander programma. In dit geval koppelt u de verwisselbare schijf los van de computer en sluit u deze opnieuw aan.