Een lijst met harde schijven maken die niet moeten worden geëncrypt

26 februari 2021

ID 123501

U kunt een exclusieve lijst met encryptie-uitzonderingen maken voor de Kaspersky Disk Encryption-technologie.

Zo maakt u een lijst met harde schijven die niet moeten worden geëncrypt:

1. Open de Beheerconsole van Kaspersky Security Center.
  2. Open in de map Beheerde apparaten in de structuur van de Beheerconsole de map met de naam van de beheergroep waarvoor u een lijst met harde schijven die niet moeten worden geëncrypt wilt aanmaken.
  3. Selecteer in de werkruimte het tabblad Beleid.
  4. Selecteer het noodzakelijke beleid.
  5. Open het venster Eigenschappen: <naam van beleid> op een van de volgende manieren:
    • Selecteer in het contextmenu van het beleid de optie Eigenschappen.
    • Klik op de koppeling Beleid configureren rechts in de werkruimte van de Beheerconsole.
  6. Selecteer in het gedeelte Gegevensencryptie het subgedeelte Encryptie van harde schijven.
  7. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Encryptietechnologie de optie Kaspersky Disk Encryption.

De items die overeenkomen met harde schijven die niet moeten worden geëncrypt worden in de tabel Encrypt de volgende harde schijven niet weergegeven. Deze tabel is leeg als u eerder geen lijst met harde schijven die niet moeten worden geëncrypt hebt gemaakt.

8. Zo voegt u harde schijven toe aan de lijst met harde schijven die niet moeten worden geëncrypt:
    1. Klik op de knop Toevoegen.

Het venster Apparaten uit Kaspersky Security Center-lijst toevoegen wordt geopend.

2. Geef in het venster Apparaten uit Kaspersky Security Center-lijst toevoegen de waarden voor de volgende parameters op: Naam, Computer, Schijftype en Kaspersky Disk Encryption.
    3. Klik op de knop Vernieuwen.
    4. Schakel in de kolom Naam de selectievakjes in de rijen met de namen van de harde schijven in die u wilt toevoegen aan de lijst met harde schijven die niet moeten worden geëncrypt.
    5. Klik op OK.

De geselecteerde harde schijven worden in de tabel Encrypt de volgende harde schijven niet weergegeven.

9. Als u de harde schijven wilt verwijderen uit de tabel met uitzonderingen, selecteert u een of verschillende items in de tabel Encrypt de volgende harde schijven niet en klikt u op de knop Verwijderen.

Om meerdere items in de tabel te selecteren, selecteert u ze terwijl u de CTRL-toets ingedrukt houdt.

10. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan.