Een lijst met bewaakte netwerkpoorten aanmaken

26 februari 2021

ID 123512

Zo maakt u een lijst met bewaakte netwerkpoorten aan:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer links in het venster het gedeelte Antivirusbescherming.

De instellingen van de antivirusbescherming worden rechts in het venster weergegeven.

3. Selecteer in het gedeelte Gemonitorde poorten de optie Alleen geselecteerde poorten bewaken.
  4. Klik op de knop Instellingen.

Het venster Netwerkpoorten wordt geopend. In het venster Netwerkpoorten ziet u een lijst met netwerkpoorten die normaal worden gebruikt voor de verzending van e-mail en netwerkverkeer. Deze lijst met netwerkpoorten wordt bij het pakket van Kaspersky Endpoint Security meegeleverd.

5. Doe in de lijst met netwerkpoorten het volgende:
    • Schakel de selectievakjes in naast de netwerkpoorten die u in de lijst met bewaakte netwerkpoorten wilt opnemen.

Standaard zijn de selectievakjes naast alle netwerkpoorten in het venster Netwerkpoorten ingeschakeld.

• Schakel de selectievakjes uit naast de netwerkpoorten die u uit de lijst met bewaakte netwerkpoorten wilt uitsluiten.
  6. Als een netwerkpoort niet in de lijst met netwerkpoorten wordt weergegeven, voegt u die toe door het volgende te doen:
    1. Klik onder de lijst met netwerkpoorten op de koppeling Toevoegen om het venster Netwerkpoort te openen.
    2. Voer het nummer van de netwerkpoort in het veld Poort in.
    3. Voer de naam van de netwerkpoort in het veld Beschrijving in.
    4. Klik op OK.

Het venster Netwerkpoort wordt gesloten. De recent toegevoegde netwerkpoort wordt op het einde in de lijst met netwerkpoorten weergegeven.

7. Klik in het venster Netwerkpoorten op OK.
  8. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.

Wanneer het FTP-protocol in de passieve modus werkt, kan de verbinding tot stand worden gebracht via een willekeurige netwerkpoort die niet aan de lijst met bewaakte netwerkpoorten is toegevoegd. Om zulke verbindingen te beschermen, schakelt u het selectievakje Alle netwerkpoorten bewaken in het gedeelte Gemonitorde poorten in of configureert u de bewaking van alle poorten voor programma's die de FTP-verbinding tot stand brengen.