Anti-Virus voor bestanden automatisch pauzeren

26 februari 2021

ID 123514

U kunt Anti-Virus voor bestanden configureren om automatisch te worden gepauzeerd op een opgegeven tijdstip of wanneer specifieke programma’s worden gebruikt.

Anti-Virus voor bestanden pauzeren tijdens conflicten met andere programma’s is een noodmaatregel. In het geval van conflicten tijdens de werking van een onderdeel raden we aan dat u contact opneemt met de Technische Support van Kaspersky (https://companyaccount.kaspersky.com). De Support-experts zullen u helpen Anti-Virus voor bestanden zodanig te configureren dat u het tegelijk met andere programma’s op uw computer kunt gebruiken.

Zo configureert u het automatisch pauzeren van Anti-Virus voor bestanden:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer in het gedeelte Antivirusbescherming links in het venster het subgedeelte Anti-Virus voor bestanden.

Rechts in het venster ziet u de instellingen van het onderdeel Anti-Virus voor bestanden.

3. Klik in het gedeelte Beschermingsniveau op de knop Instellingen.

Het venster Anti-Virus voor bestanden wordt geopend.

4. Selecteer in het venster Anti-Virus voor bestanden het tabblad Extra.
  5. In het gedeelte Taak pauzeren:
    • Schakel het selectievakje Volgens schema in en klik op de knop Planning om het automatisch pauzeren van Anti-Virus voor bestanden op een opgegeven tijdstip te configureren.

Het venster Taak pauzeren wordt geopend.

• Schakel het selectievakje Bij opstart van programma in en klik op de knop Selecteren om het automatisch pauzeren van Anti-Virus voor bestanden bij de opstart van specifieke programma's te configureren.

Het venster Programma's wordt geopend.

6. Voer een van de volgende acties uit:
    • Als u het automatisch pauzeren van Anti-Virus voor bestanden op een opgegeven tijdstip configureert, gebruikt u in het venster Taak pauzeren de velden Taak pauzeren om en Taak hervatten om om op te geven wanneer (in de notatie UU:MM) Anti-Virus voor bestanden moet worden gepauzeerd. Klik op OK.
    • Als u het automatisch pauzeren van Anti-Virus voor bestanden bij de opstart van specifieke programma's configureert, gebruikt u de knoppen Toevoegen, Bewerken en Verwijderen in het venster Programma's om een lijst met programma's te maken die Anti-Virus voor bestanden pauzeren als ze actief zijn. Klik op OK.
  7. Klik in het venster Anti-Virus voor bestanden op OK.
  8. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.