Over de code

26 februari 2021

ID 124700

Een code is een unieke alfanumerieke reeks. Met een code kunt u het programma gebruiken aan de voorwaarden die u in het certificaat van de licentie vindt (soort licentie, geldigheidsduur van licentie, beperkingen van licentie).

Bij een code voor een abonnement wordt geen certificaat voor de licentie geleverd.

Een code kan met een activatiecode of een licentiebestand worden toegevoegd aan het programma.

U kunt codes toevoegen, bewerken of verwijderen. De code kan door Kaspersky worden geblokkeerd als de voorwaarden van de Gebruiksrechtovereenkomst worden geschonden. Als code op de blacklist staat, moet u een andere code toevoegen om het programma verder te gebruiken.

Als een code voor een verlopen licentie wordt verwijderd, zijn de functies van het programma niet beschikbaar. U kunt zo’n code niet opnieuw toevoegen nadat die is verwijderd.

Er zijn twee soorten codes: actieve en extra codes.

Een actieve code is een code die momenteel wordt gebruikt door het programma. Een evaluatielicentie of commerciële licentie kan als de actieve code worden toegevoegd. Het programma kan maximaal één actieve code hebben.

Een extra code is een code die de gebruiker recht geeft op het gebruik van het programma maar momenteel niet wordt gebruikt. Bij het verlopen van de actieve code wordt een extra code automatisch actief. Een extra code kan alleen worden toegevoegd als er al een actieve code is.

Een code voor een evaluatielicentie kan alleen als actieve code worden toegevoegd. Deze kan niet als extra code worden toegevoegd. Een code voor de evaluatielicentie kan de actieve code voor een commerciële licentie niet vervangen.

Als een code op de blacklist wordt geplaatst, blijft de functionaliteit van het programma die is gedefinieerd door de licentie waarmee het programma is geactiveerd beschikbaar gedurende acht dagen. Kaspersky Security Network en de updates voor de databases en programmamodules blijven onbeperkt beschikbaar. Het programma meldt de gebruiker dat de code op de blacklist is geplaatst. Na acht dagen wordt de functionaliteit van het programma beperkt tot de beschikbare functionaliteit na het verlopen van de licentie: het programma werkt zonder updates en Kaspersky Security Network is niet beschikbaar.