Verbinding met Kaspersky Security Network testen

26 februari 2021

ID 126800

Zo test u de verbinding met Kaspersky Security Network:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik boven in het venster op de knop Kaspersky Security Network.

Het venster Kaspersky Security Network wordt geopend.

Links in het venster Kaspersky Security Network ziet u de modus van de verbinding met Kaspersky Security Network in de vorm van een ronde KSN-knop:

• Als Kaspersky Endpoint Security niet is verbonden met Kaspersky Security Network, is de KSN-knop grijs. De weergegeven status onder de KSN-knop geeft Uitgeschakeld aan.
    • Als Kaspersky Endpoint Security is verbonden met Kaspersky Security Network en de KSN-servers beschikbaar zijn, is de KSN-knop groen. De volgende informatie verschijnt onder de KSN-knop: de status Ingeschakeld, het type van het gebruikte KSN (Privaat KSN of Wereldwijd KSN) en de datum en tijd van de laatste synchronisatie met de KSN-servers. Rechts in het venster ziet u statistieken over de reputatie van bestanden, webbronnen en software.

Kaspersky Endpoint Security verzamelt statistische gegevens over het gebruik van KSN wanneer u het venster Kaspersky Security Network opent. De statistieken worden niet in real time bijgewerkt.

• Als Kaspersky Endpoint Security is verbonden met Kaspersky Security Network maar de KSN-servers niet beschikbaar zijn, is de KSN-knop rood. De weergegeven status onder de KSN-knop geeft Ingeschakeld aan.

Als de laatste synchronisatie met de KSN-servers meer dan 15 minuten geleden is of de status Onbekend heeft, betekent dit dat de KSN-servers niet beschikbaar zijn. In dit geval wordt u aanbevolen om contact op te nemen met de Technische Support of uw serviceprovider.

Mogelijk bent u niet verbonden met de Kaspersky Security Network-servers omwille van de volgende redenen:

• De computer is niet verbonden met het internet.
      • Het programma is niet geactiveerd of de licentie is verlopen.
      • Er zijn problemen met de code gevonden (de code staat bijvoorbeeld op de blacklist).