Nieuwigheden

26 februari 2021

ID 127969

Kaspersky Endpoint Security 10 Service Pack 2 voor Windows beschikt over de volgende functies en verbeteringen:

1. Programma-opstartcontrole:
    • Ondersteunt besturingssystemen van servers.
    • Controleert downloads van DLL-modules en stuurprogramma's.
    • Beheert de lijst met objecten in de inventarisatietaak (DLL-modules en scriptbestanden)
    • Controleert objecten op basis van een nieuw criterium - door kenmerken van digitale-handtekeningcertificaten.
    • Genereert een rapport over teststarten van geblokkeerde programma’s.
    • Ondersteunt twee gebruiksmodi voor Programma-opstartcontrole: ‘Black list’ en ‘White list’.
    • Gebruikt de SHA256-hash voor de controle en de inventarisatie van objecten.
    • Controleert de uitvoer van scripts vanaf de PowerShell interpreter.
    • Gebruikt vertrouwde systeemcertificatenopslag.
  2. Het Microsoft BitLocker-beheer maakt de encryptie van harde schijven mogelijk met de hulp van BitLocker-technologie van Microsoft:
    • Beheer de encryptie op afstand.
    • Monitor geëncrypte apparaten.
    • Maak rapporten over de encryptie van apparaten.
    • Herstel de toegang tot geëncrypte apparaten.
  3. Kaspersky Disk Encryption:
    • Ondersteunt de invoer van gebruikersgegevens in de preboot-omgeving van Verificatie-agent via een virtueel toetsenbord.
    • Ondersteunt de encryptiemodus waarin alleen de gebruikte ruimte op een apparaat wordt geëncrypt.
    • Ondersteunt encryptie op tablets (MS Surface versie 3 en 4).
  4. Controle van programmabevoegdheden:
    • Controleert de toegang van programma's tot audio- en video-opnameapparaten.
  5. Webcontrole:
    • Configureert de toegangsregels voor webbronnen voor extra categorieën van webbronnen.
  6. Apparaatcontrole:
    • Registreert gebeurtenissen die te maken hebben met het verwijderen en opslaan van bestanden op USB-apparaten.
    • Genereert een lijst met vertrouwde Wi-Fi-netwerken op basis van de volgende instellingen: naam, soort encryptie en soort verificatie.
    • Beheert toegangsrechten van gebruikers voor lees- en schrijfbewerkingen voor bestanden op cd’s en dvd’s.
  7. Mail Anti-Virus:
    • Verwijdert en hernoemt specifieke soorten bestanden in archieven die door Mail Anti-Virus worden gescand.
  8. Kaspersky Security Network:
    • Geeft KSN weer als reden voor een beslissing over de objectverwerking in rapporten van Kaspersky Endpoint Security en Kaspersky Security Center.
    • Stuurt een verzoek naar KSN om de reputatie van een geselecteerd bestand te achterhalen.
    • Toont de status van de beschikbaarheid van KSN-servers voor clientcomputers waarop Kaspersky Endpoint Security is geïnstalleerd.