Automatische start van het programma inschakelen en uitschakelen

26 februari 2021

ID 128004

Onder automatische start verstaan we dat Kaspersky Endpoint Security onmiddellijk wordt gestart na de opstart van het besturingssysteem, zonder enige interventie van de gebruiker. Deze optie voor de start van het programma is standaard ingeschakeld.

Kaspersky Endpoint Security wordt na de installatie voor het eerst automatisch gestart. Daarna wordt het programma automatisch na de opstart van het besturingssysteem gestart.

De download van antivirusdatabases van Kaspersky Endpoint Security na de opstart van het besturingssysteem kan tot wel twee minuten duren afhankelijk van de eigenschappen van de computer. Tijdens deze tijd is de computer minder beschermd. Als de antivirusdatabases worden gedownload wanneer Kaspersky Endpoint Security wordt gestart in een al opgestart besturingssysteem, is de computer niet minder beschermd.

Zo schakelt u de automatische start van het programma in of uit:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer het gedeelte Antivirusbescherming aan de linkerkant.

De instellingen van de antivirusbescherming worden rechts in het venster weergegeven.

3. Voer een van de volgende acties uit:
    • Als u de automatische start van het programma wilt inschakelen, schakelt u het selectievakje Kaspersky Endpoint Security 10 voor Windows starten bij opstart van computer in.
    • Als u de automatische start van het programma wilt uitschakelen, schakelt u het selectievakje Kaspersky Endpoint Security 10 voor Windows starten bij opstart van computer uit.
  4. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.