Over Anti-Virus voor bestanden

26 februari 2021

ID 128007

Anti-Virus voor bestanden voorkomt infectie van het bestandssysteem van de computer. Standaard wordt Anti-Virus voor bestanden samen met Kaspersky Endpoint Security gestart. Het onderdeel blijft voortdurend actief in het computergeheugen en scant alle bestanden die worden geopend, opgeslagen of gestart op de computer en alle aangesloten schijven op virussen en andere bedreigingen.

Bij de detectie van een bedreiging in een bestand voert Kaspersky Endpoint Security het volgende uit:

1. Detecteert het type van het gevonden object in het bestand (zoals een virus of Trojan).
  2. Labelt het bestand als waarschijnlijk geïnfecteerd als de scan niet kan bepalen of het bestand geïnfecteerd is. Het bestand bevat mogelijk een stuk code dat kenmerkend is voor virussen of andere malware of bevat misschien gewijzigde code van een bekend virus.
  3. Het programma geeft een melding over het gevonden kwaadaardige object in het bestand weer (als meldingen zijn geconfigureerd) en verwerkt het bestand door de opgegeven actie in de instellingen van Anti-Virus voor bestanden uit te voeren.