Anti-Virus voor bestanden configureren

26 februari 2021

ID 128009

U kunt het volgende doen om Anti-Virus voor bestanden te configureren:

• Wijzig het beschermingsniveau.

U kunt een van de vooraf ingestelde beschermingsniveaus selecteren of instellingen voor een beschermingsniveau handmatig configureren. Als u de instellingen van een beschermingsniveau wijzigt, kunt u altijd de aanbevolen instellingen van het beschermingsniveau herstellen.

• Wijzig de actie die door Anti-Virus voor bestanden wordt uitgevoerd wanneer een geïnfecteerd bestand wordt gevonden.
  • Bewerk het beschermd bereik van Anti-Virus voor bestanden.

U kunt het beschermd bereik vergroten of verkleinen door scanobjecten toe te voegen of te verwijderen of door te wijzigen welke soort bestanden u wilt scannen.

• Configureer de heuristische scanner.

Anti-Virus voor bestanden gebruikt de techniek genaamd ‘Analyse op basis van definities’. Tijdens de analyse op basis van definities controleert Anti-Virus voor bestanden of het gevonden object voorkomt in de antivirusdatabases van het programma. Op aanbeveling van de Kaspersky-experts is de analyse op basis van definities altijd ingeschakeld.

Om de doeltreffendheid van de bescherming te verhogen, kunt u de heuristische analyse gebruiken. Tijdens de heuristische analyse analyseert Anti-Virus voor bestanden de activiteit van objecten in het besturingssysteem. Met de heuristische analyse vindt u kwaadaardige objecten die momenteel niet voorkomen in de antivirusdatabases van het programma.

• Optimaliseer de scans.

U kunt het scannen van bestanden door Anti-Virus voor bestanden optimaliseren om de duur van de scans in te korten en Kaspersky Endpoint Security sneller te laten werken. Hiertoe scant u gewoon de nieuwe bestanden en de bestanden die sinds de vorige scan zijn gewijzigd. Deze modus is zowel op enkelvoudige als op samengestelde bestanden van toepassing.

U kunt ook het gebruik van de iChecker- en iSwift-technologie inschakelen. Hiermee optimaliseert u de snelheid van de scans door de bestanden die sinds de laatste scan niet zijn gewijzigd niet te scannen.

• Configureer het scannen van samengestelde bestanden.
  • Wijzig de modus voor het scannen van bestanden.

In dit gedeelte:

Het beschermingsniveau wijzigen

De actie wijzigen die Anti-Virus voor bestanden moet uitvoeren op geïnfecteerde bestanden

Het beschermd bereik van Anti-Virus voor bestanden bewerken

De heuristische scanner met Anti-Virus voor bestanden gebruiken

Een scantechnologie tijdens de werking van Anti-Virus voor bestanden gebruiken

Het scannen van bestanden optimaliseren

Samengestelde bestanden scannen

De scanmodus wijzigen