Over Systeembewaking

26 februari 2021

ID 128012

Systeembewaking verzamelt gegevens over de acties van programma's op de computer en geeft deze informatie door aan andere onderdelen voor een meer betrouwbare bescherming.

Behavior Stream Signatures

Behavior Stream Signatures (BSS) (ook “behavior stream signatures” genoemd) bevat reeksen van programma-acties die als gevaarlijk zijn geclassificeerd door Kaspersky Endpoint Security. Als een programma-activiteit overeenkomt met een behavior stream signature, voert Kaspersky Endpoint Security de opgegeven actie uit. De functionaliteit van Kaspersky Endpoint Security op basis van de behavior stream signatures levert een proactieve bescherming voor de computer.

Als een programma-activiteit overeenkomt met een behavior stream signature, plaatst Systeembewaking standaard het uitvoerbare bestand van dat programma in Quarantaine.

Acties van malware terugdraaien

Op basis van de door Systeembewaking verzamelde informatie kan Kaspersky Endpoint Security tijdens de desinfectie de acties terugdraaien die door de malware in het besturingssysteem zijn uitgevoerd.

Het terugdraaien van malwareacties kan door Anti-Virus voor bestanden of tijdens een virusscan worden gestart.

Het terugdraaien van malwareacties is van invloed op een specifieke reeks gegevens. Het terugdraaien heeft geen negatieve effecten op het besturingssysteem of de integriteit van uw gegevens op de computer.