E-mails in Microsoft Office Outlook scannen

26 februari 2021

ID 128015

Tijdens de installatie van Kaspersky Endpoint Security wordt de extensie van Mail Anti-Virus ingesloten in Microsoft Office Outlook (hierna ook Outlook genoemd). Hiermee kunt u de instellingen van Mail Anti-Virus vanuit Outlook openen en kunt u opgeven welke e-mailberichten moeten worden gescand op virussen en andere bedreigingen. De extensie van Mail Anti-Virus voor Outlook kan inkomende en uitgaande berichten scannen die via de protocollen POP3, SMTP, NNTP, IMAP en MAPI worden verstuurd en ontvangen.

De instellingen van Mail Anti-Virus kunnen rechtstreeks in Outlook worden geconfigureerd als het selectievakje Extra: Microsoft Office Outlook-extensie in de interface van Kaspersky Endpoint Security is ingeschakeld.

In Outlook worden inkomende berichten eerst gescand door Mail Anti-Virus (als het selectievakje POP3- / SMTP- / NNTP- / IMAP-verkeer in de interface van Kaspersky Endpoint Security is ingeschakeld) en dan door de extensie van Mail Anti-Virus voor Outlook. Als Mail Anti-Virus een kwaadaardig object in een bericht vindt, geeft het een melding voor deze gebeurtenis weer.

Uw gekozen actie in het venster van de melding bepaalt werk onderdeel de bedreiging in het bericht moet elimineren: Mail Anti-Virus of de extensie van Mail Anti-Virus voor Outlook.

• Als u Desinfecteren of Verwijderen in het venster van de melding selecteert, elimineert Mail Anti-Virus de bedreiging.
  • Als u Overslaan in het venster van de melding selecteert, elimineert de extensie van Mail Anti-Virus voor Outlook de bedreiging.

Uitgaande berichten worden eerst gescand door de extensie van Mail Anti-Virus voor Outlook en dan door Mail Anti-Virus.