Over Web Anti-Virus

26 februari 2021

ID 128016

Telkens als u online gaat, stelt u informatie op de computer bloot aan virussen en andere malware. Deze kunnen de computer infiltreren wanneer de gebruiker gratis software downloadt of websites bezoekt die criminelen hebben ontwikkeld. Netwerkwormen kunnen zich een weg naar uw computer banen zodra u verbinding maakt met het internet, zelfs voordat als u nog geen webpagina hebt geopend of een bestand hebt gedownload.

Web Anti-Virus beschermt inkomende en uitgaande gegevens die van en naar de computer worden verzonden via de protocollen HTTP en FTP en controleert of URL’s voorkomen in de lijst met kwaadaardige of phishingadressen.

Web Anti-Virus onderschept en analyseert alle webpagina’s of bestanden die door de gebruiker of een programma via het HTTP- of FTP-protocol worden geopend op virussen en andere bedreigingen. Daarna gebeurt het volgende:

• Als geen kwaadaardige code op de pagina of in het bestand wordt gevonden, krijgt de gebruiker onmiddellijk toegang ertoe.
  • Als de gebruiker webpagina’s of bestanden opent die kwaadaardige code bevatten, voert het programma de actie uit die in de instellingen van Web Anti-Virus is opgegeven.