Web Anti-Virus configureren

26 februari 2021

ID 128017

U kunt het volgende doen om Web Anti-Virus te configureren:

• Wijzig het beschermingsniveau voor internetverkeer.

U kunt een van de vooraf geïnstalleerde beschermingsniveaus selecteren voor het internetverkeer dat via de HTTP- en FTP-protocollen wordt verstuurd of u kunt een aangepast beschermingsniveau voor internetverkeer configureren.

Als u de instellingen van het beschermingsniveau voor het internetverkeer wijzigt, kunt u altijd de aanbevolen instellingen van het beschermingsniveau voor het internetverkeer herstellen.

• Wijzig de actie die Kaspersky Endpoint Security uitvoert op kwaadaardige objecten uit het internetverkeer.

Als de analyse van een HTTP-object aangeeft dat het kwaadaardige code bevat, hangt het antwoord van Web Anti-Virus af van de actie die u hebt opgegeven.

• Configureer of Web Anti-Virus moet controleren of URL’s voorkomen in de databases met phishing- en kwaadaardige webadressen.
  • Configureer het gebruik van de heuristische analyse tijdens het scannen van internetverkeer op virussen en andere kwaadaardige programma’s.

Om de doeltreffendheid van de bescherming te verhogen, kunt u de heuristische analyse gebruiken. Tijdens de heuristische analyse analyseert Kaspersky Endpoint Security de activiteit van programma's in het besturingssysteem. De heuristische analyse kan bedreigingen vinden die momenteel niet voorkomen in de databases van Kaspersky Endpoint Security.

• Configureer het gebruik van de heuristische analyse tijdens het scannen van webpagina's op phishingkoppelingen.
  • Optimaliseer de scans die Web Anti-Virus uitvoert op het internetverkeer dat via de protocollen HTTP en FTP wordt verstuurd en ontvangen.
  • Maak een lijst met vertrouwde URL’s.

U kunt een lijst met URL's maken waarvan u de inhoud vertrouwt. Web Anti-Virus controleert geen gegevens van vertrouwde URL’s op virussen of andere bedreigingen. Deze optie kan bijvoorbeeld nuttig zijn wanneer Web Anti-Virus de download van een bestand vanaf een bekende website hindert.

Een URL kan het adres van een specifieke webpagina of het adres van een website zijn.

In dit gedeelte:

Het beschermingsniveau voor internetverkeer wijzigen

De uit te voeren actie op kwaadaardige objecten uit het internetverkeer wijzigen

Web Anti-Virus laten controleren of URL’s voorkomen in de databases van kwaadaardige en phishingadressen

De heuristische scanner met Web Anti-Virus gebruiken

De lijst met vertrouwde URL’s bewerken