Web Anti-Virus laten controleren of URL’s voorkomen in de databases van kwaadaardige en phishingadressen

26 februari 2021

ID 128018

Door te controleren of koppelingen voorkomen in de lijst met phishingadressen kunt u phishingaanvallen vermijden. Een phishingaanval kan bijvoorbeeld vermomd zijn als een e-mailbericht van uw bank met een koppeling naar de officiële website van de bank. Door op de koppeling te klikken gaat u naar een exacte kopie van de website van de bank en kunt u zelfs het echte webadres ervan in de browser zien, hoewel u zich toch op een vervalste website bevindt. Vanaf dit punt worden al uw acties op de website bijgehouden en kunnen die worden gebruikt om uw geld te stelen.

Omdat koppelingen naar phishingwebsites niet alleen via e-mailberichten worden ontvangen maar ook vanaf andere bronnen zoals ICQ-berichten, monitort Web Anti-Virus pogingen tot het openen van een phishingwebsite op het niveau van het internetverkeer en blokkeert het de toegang tot die websites. De lijst met phishing-URL’s is een onderdeel van het distributiepakket van Kaspersky Endpoint Security.

Zo configureert u of Web Anti-Virus moet controleren of URL’s voorkomen in de databases met phishing- en kwaadaardige webadressen:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer in het gedeelte Antivirusbescherming links in het venster het subgedeelte Web Anti-Virus.

Rechts in het venster ziet u de instellingen van het onderdeel Web Anti-Virus.

3. Klik op de knop Instellingen.

Het venster Web Anti-Virus wordt geopend.

4. Selecteer in het venster Web Anti-Virus het tabblad Algemeen.
  5. Doe het volgende:
    • Als u wilt dat Web Anti-Virus controleert of URL’s voorkomen in de databases van kwaadaardige webadressen, schakelt u in het gedeelte Scanmethoden het selectievakje Controleer of koppelingen voorkomen in de database van kwaadaardige koppelingen in.
    • Als u wilt dat Web Anti-Virus controleert of URL’s voorkomen in de databases van phishingadressen, schakelt u in het gedeelte Instellingen van Anti-Phishing het selectievakje Controleer of koppelingen voorkomen in de database van phishing-koppelingen in.

U kunt ook controleren of koppelingen voorkomen in de reputatiedatabases van Kaspersky Security Network.

6. Klik op OK.
  7. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.