De heuristische scanner met Web Anti-Virus gebruiken

26 februari 2021

ID 128019

Zo configureert u het gebruik van de heuristische analyse:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer in het gedeelte Antivirusbescherming links in het venster het subgedeelte Web Anti-Virus.

Rechts in het venster ziet u de instellingen van het onderdeel Web Anti-Virus.

3. Klik in het gedeelte Beschermingsniveau op de knop Instellingen.

Het venster Web Anti-Virus wordt geopend.

4. Selecteer het tabblad Algemeen.
  5. Als u wilt dat Web Anti-Virus de heuristische analyse gebruikt om het internetverkeer op virussen en andere malware te scannen, schakelt u in het gedeelte Scanmethoden het selectievakje Heuristische analyse voor detectie van virussen in en gebruikt u de schuifregelaar om het niveau van de heuristische analyse in te stellen: Oppervlakkige scan, Gemiddelde scan of Gedetailleerde scan.
  6. Als u wilt dat Web Anti-Virus de heuristische analyse gebruikt om webpagina's te scannen op phishingkoppelingen, schakelt u in het gedeelte Instellingen van Anti-Phishing het selectievakje Heuristische analyse voor detectie van phishingkoppelingen in.
  7. Klik op OK.
  8. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.