Netwerkmonitor starten

26 februari 2021

ID 128029

Zo start u Netwerkmonitor:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Selecteer het tabblad Bescherming en controle.
  3. Klik op het gedeelte Bescherming.

Het gedeelte Bescherming wordt geopend.

4. Klik rechts op de regel Firewall om het contextmenu met Firewall-bewerkingen te openen.
  5. Selecteer in het contextmenu de optie Netwerkmonitor.

Het venster Netwerkmonitor wordt geopend. In dit venster ziet u informatie over de netwerkactiviteit van de computer op vier tabbladen:

• Op het tabblad Netwerkactiviteit ziet u alle huidige actieve netwerkverbindingen van de computer. Zowel uitgaande als inkomende netwerkverbindingen worden weergegeven.
    • Op het tabblad Open poorten ziet u alle open netwerkpoorten van de computer.
    • Op het tabblad Netwerkverkeer ziet u het volume van het inkomende en uitgaande netwerkverkeer tussen de computer van de gebruiker en andere computers in het netwerk waarmee de gebruiker momenteel is verbonden.
    • Op het tabblad Geblokkeerde computers ziet u de IP-adressen van externe computers waarvan de netwerkactiviteit is geblokkeerd door het onderdeel Network Attack Blocker nadat een netwerkaanval vanaf die IP-adressen is gedetecteerd.