Over Apparaatcontrole

26 februari 2021

ID 128042

Apparaatcontrole verzekert de beveiliging van vertrouwelijke gegevens door de toegang van gebruikers tot apparaten die op de computer zijn geïnstalleerd of erop zijn aangesloten te beperken. Deze apparaten zijn onder andere:

• Apparaten voor gegevensopslag (harde schijven, verwisselbare schijven, tapestations, cd-/dvd-stations)
  • Tools voor gegevensoverdracht (modems, externe netwerkkaarten)
  • Apparaten die ontworpen zijn voor het converteren van gegevens naar exemplaren (printers)
  • Verbindingsbussen (ook gewoon “bussen” genoemd), verwijzend naar interfaces voor de aansluiting van apparaten op computers (zoals USB, FireWire en Infrarood)

Apparaatcontrole beheert de toegang van gebruikers tot apparaten door regels voor de toegang tot apparaten (ook “toegangsregels” genoemd) en regels voor de toegang tot verbindingsbussen (ook “toegangsregels voor bussen” genoemd) toe te passen.