Een code voor de toegang tot een geblokkeerd apparaat aanmaken via Kaspersky Security Center

26 februari 2021

ID 128047

Om een gebruiker tijdelijk toegang tot een geblokkeerd apparaat te geven, hebt u een toegangscode voor het apparaat nodig. U kunt een toegangscode via Kaspersky Security Center aanmaken.

Zo maakt u een toegangscode voor een geblokkeerd apparaat aan:

1. Open de Beheerconsole van Kaspersky Security Center.
  2. Open in de map Beheerde apparaten in de structuur van de Beheerconsole de map met de naam van de beheergroep waartoe de relevante clientcomputer behoort.
  3. Selecteer in de werkruimte het tabblad Apparaten.
  4. Selecteer in de lijst met clientcomputers de computer waarvan de gebruiker tijdelijke toegang tot een vergrendeld apparaat moet krijgen.
  5. Selecteer in het contextmenu van de computer de optie Verleen toegang tot apparaten en gegevens in offline modus.

Het venster Verleen toegang tot apparaten en gegevens in offline modus wordt geopend.

6. Selecteer het tabblad Apparaatcontrole.
  7. Klik op het tabblad Apparaatcontrole op de knop Bladeren.

Het standaardvenster Bestand met toegangsaanvraag selecteren wordt in Microsoft Windows geopend.

8. Selecteer in het venster Bestand met toegangsaanvraag selecteren het bestand met de toegangsaanvraag dat u van de gebruiker hebt gekregen en klik op de knop Openen.

Op het tabblad Apparaatcontrole ziet u de gegevens van het vergrendelde apparaat waartoe de gebruiker toegang heeft gevraagd.

9. Geef de waarde van de instelling Duur van toegang op.

Deze instelling definieert hoelang u de gebruiker toegang tot het vergrendelde apparaat wilt geven. De standaardwaarde is de waarde die door de gebruiker is opgegeven wanneer het bestand met de toegangsaanvraag is aangemaakt.

10. Geef de waarde van de instelling Activatieperiode op.

Deze instelling definieert de tijd die de gebruiker heeft om de toegang tot het geblokkeerde apparaat te activeren met de verstrekte toegangscode.

11. Klik op de knop Opslaan.

Hiermee opent u het standaardvenster Toegangscode opslaan in Microsoft Windows.

12. Selecteer de doelmap waarin u het bestand met de toegangscode voor het geblokkeerde apparaat wilt opslaan.
  13. Klik op de knop Opslaan.