Berichtsjablonen van Webcontrole bewerken

26 februari 2021

ID 128057

Afhankelijk van het type actie dat in de eigenschappen van de regels van Webcontrole is opgegeven, toont Kaspersky Endpoint Security een van de volgende soorten berichten wanneer gebruikers toegang tot internetbronnen proberen te krijgen (het programma vervangt een HTML-pagina door een bericht voor het antwoord van de HTTP-server):

• Waarschuwingsbericht. Dit bericht waarschuwt de gebruiker dat een bezoek aan de webbron wordt afgeraden en/of het beveiligingsbeleid van het bedrijf schendt. Kaspersky Endpoint Security toont een waarschuwingsbericht als de optie Waarschuwen is geselecteerd in de vervolgkeuzelijst Actie in de instellingen van de regel die deze webbron beschrijft.

Als de gebruiker vindt dat de waarschuwing een vergissing is, kan die klikken op de koppeling in de waarschuwing om een vooraf gegenereerd bericht naar de lokale netwerkbeheerder te sturen.

• Bericht met informatie over blokkering van een webbron. Kaspersky Endpoint Security toont een bericht met de melding dat een webbron is geblokkeerd als de optie Blokkeren is geselecteerd in de vervolgkeuzelijst Actie in de instellingen van de regel die deze webbron beschrijft.

Als de gebruiker vindt dat de blokkering van de webbron een vergissing is, kan die klikken op de koppeling in het bericht over de blokkering van de webbron om een vooraf gegenereerd bericht naar de lokale netwerkbeheerder te sturen.

Voor het waarschuwingsbericht, het bericht met de melding dat een webbron is geblokkeerd en het bericht dat naar de netwerkbeheerder wordt verstuurd zijn speciale sjablonen voorzien. U kunt de inhoud ervan wijzigen.

Zo wijzigt u de sjabloon voor berichten van Webcontrole:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer in het gedeelte Endpoint-controle links in het venster het subgedeelte Webcontrole.

Rechts in het venster ziet u de instellingen van het onderdeel Webcontrole.

3. Klik rechts in het venster op de knop Sjablonen.

Het venster Berichtsjablonen wordt geopend.

4. Voer een van de volgende acties uit:
    • Selecteer het tabblad Waarschuwing voor de bewerking voor de sjabloon van het waarschuwingsbericht waarin de gebruiker wordt afgeraden de webbron te bezoeken.
    • Selecteer het tabblad Blokkering voor de bewerking van de sjabloon voor het bericht waarin de gebruiker wordt gemeld dat de toegang tot de webbron is geblokkeerd.
    • Selecteer het tabblad Bericht aan beheerder voor de bewerking van de sjabloon voor het bericht dat naar de beheerder wordt verstuurd.
  5. Bewerk de sjabloon van het bericht. U kunt ook de vervolgkeuzelijst Variabele gebruiken, alsook de knoppen Standaard en Koppeling (deze knop is niet beschikbaar op het tabblad Bericht aan beheerder).
  6. Klik op OK.
  7. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.