Gegevensencryptie

26 februari 2021

ID 128080

Als Kaspersky Endpoint Security is geïnstalleerd op een computer met Microsoft Windows voor werkstations, is de functionaliteit voor gegevensencryptie volledig beschikbaar. Als Kaspersky Endpoint Security is geïnstalleerd op een computer met Microsoft Windows voor bestandsservers, is alleen de encryptie van harde schijven met de technologie BitLocker-stationsversleuteling beschikbaar.

In deze sectie vindt u informatie over de encryptie en de decryptie van harde schijven, verwisselbare schijven en bestanden en mappen op lokale schijven van de computer. U leest ook hoe u de encryptie en de decryptie van gegevens kunt configureren en uitvoeren met behulp van Kaspersky Endpoint Security en de beheerplug-in van Kaspersky Endpoint Security.

Als u geen toegang tot geëncrypte gegevens hebt, raadpleegt u de speciale instructies voor het werken met geëncrypte gegevens (Werken met geëncrypte bestanden in het geval van beperkte functionaliteit voor bestandsencryptie, Werken met geëncrypte apparaten als er geen toegang toe is).

In deze Help-sectie

De weergave van encryptie-instellingen in het Kaspersky Security Center-beleid inschakelen

Over gegevensencryptie

Beperkingen van de encryptiefunctionaliteit

Het encryptiealgoritme wijzigen

Eenmalige aanmelding (SSO) inschakelen

Speciale aandachtspunten bij bestandsencryptie

Bestanden op schijven van een lokale computer encrypten

Encryptie van verwisselbare schijven

Encryptie van harde schijven

Verificatie-agent beheren

Details van gegevensencryptie bekijken

Geëncrypte bestanden beheren met beperkte encryptiefunctionaliteit voor bestanden

Werken met geëncrypte apparaten als er geen toegang toe is

Toegang tot geëncrypte gegevens herstellen na fout in besturingssysteem

Een herstelschijf voor het besturingssysteem aanmaken