Geëncrypte bestanden beheren met beperkte encryptiefunctionaliteit voor bestanden

26 februari 2021

ID 128083

Wanneer het Kaspersky Security Center-beleid wordt toegepast en de bestanden vervolgens worden geëncrypt, ontvangt Kaspersky Endpoint Security een encryptiesleutel om rechtstreekse toegang tot de geëncrypte bestanden te krijgen. Met deze encryptiesleutel kan een gebruiker met een Windows-gebruikersaccount dat tijdens de bestandsencryptie actief was rechtstreeks toegang tot de geëncrypte bestanden krijgen. Gebruikers die werken met Windows-accounts die tijdens de bestandsencryptie niet actief waren moeten verbinding maken met Kaspersky Security Center om toegang tot de geëncrypte bestanden te krijgen.

In de volgende gevallen kunnen geëncrypte bestanden niet toegankelijk zijn:

• Op de computer van de gebruiker staan encryptiesleutels maar er is geen verbinding met Kaspersky Security Center voor het beheer ervan. In dit geval moet de gebruiker toegang tot geëncrypte bestanden vragen aan de netwerkbeheerder.

Als u geen toegang tot Kaspersky Security Center hebt, moet u:

• een toegangscode aanvragen om toegang te krijgen tot de geëncrypte bestanden op de harde schijven van de computer;
    • om toegang te krijgen tot geëncrypte bestanden op verwisselbare schijven, afzonderlijke toegangscodes voor de geëncrypte bestanden op elke verwisselbare schijf aanvragen.
  • De encryptieonderdelen op de computer van de gebruiker zijn verwijderd. In dit geval kan de gebruiker geëncrypte bestanden op lokale en verwisselbare schijven openen maar de inhoud van die bestanden zal geëncrypt verschijnen.

De gebruiker kan werken met geëncrypte bestanden onder de volgende omstandigheden:

• De bestanden zitten in geëncrypte pakketten die zijn aangemaakt op een computer waarop Kaspersky Endpoint Security is geïnstalleerd.
    • De bestanden zijn opgeslagen op verwisselbare schijven waarop de portable modus is toegestaan.

In dit gedeelte:

Toegang tot geëncrypte bestanden krijgen zonder verbinding met Kaspersky Security Center

Gebruikers toegang tot geëncrypte bestanden geven zonder verbinding met Kaspersky Security Center

Sjablonen van berichten voor toegang tot geëncrypte bestanden bewerken