Gebruikers toegang tot geëncrypte bestanden geven zonder verbinding met Kaspersky Security Center

26 februari 2021

ID 128085

Zo geeft u gebruikers toegang tot geëncrypte bestanden zonder een verbinding met Kaspersky Security Center:

1. Open de Beheerconsole van Kaspersky Security Center.
  2. Open in de map Beheerde apparaten in de structuur van de Beheerconsole de map met de naam van de beheergroep waartoe de computer van de gebruiker behoort die toegang tot de geëncrypte bestanden vraagt.
  3. Selecteer in de werkruimte het tabblad Apparaten.
  4. Selecteer op het tabblad Apparaten de computer van de gebruiker die toegang tot de geëncrypte bestanden vraagt en klik rechts om het contextmenu te openen.
  5. Selecteer in het contextmenu de optie Verleen toegang tot apparaten en gegevens in offline modus.

Het venster Verleen toegang tot apparaten en gegevens in offline modus wordt geopend.

6. Selecteer in het venster Verleen toegang tot apparaten en gegevens in offline modus het tabblad Encryptie.
  7. Klik op het tabblad Encryptie op de knop Bladeren.

Het standaarddialoogvenster Bestand met toegangsaanvraag selecteren wordt in Microsoft Windows geopend.

8. Kies in het venster Bestand met toegangsaanvraag selecteren het pad naar het bestand met de aanvraag dat u van de gebruiker hebt ontvangen en klik op Openen.

Kaspersky Security Center genereert een bestand met een toegangscode voor de geëncrypte bestanden. De details van de aanvraag van de gebruiker worden op het tabblad Encryptie weergegeven.

9. Voer een van de volgende acties uit:
    • Om het gegenereerde bestand met de toegangscode naar de gebruiker te e-mailen, klikt u op de knop Versturen per e-mail.
    • Om het bestand met de toegangscode voor de geëncrypte bestanden op te slaan en op een andere manier aan de gebruiker te bezorgen, klikt u op de knop Opslaan.