Over de encryptie van harde schijven

26 februari 2021

ID 128086

Voordat het programma de encryptie van een harde schijf begint, voert het een aantal controles uit om te bepalen of het apparaat kan worden geëncrypt. Het programma controleert bijvoorbeeld of de harde schijf van het systeem compatibel is met Verificatie-agent en de BitLocker-encryptieonderdelen. Om de compatibiliteit te controleren, moet de computer opnieuw worden opgestart. Wanneer de computer opnieuw is opgestart, voert het programma alle noodzakelijke controles automatisch uit. Als de compatibiliteitscontrole met succes is voltooid, begint de encryptie van de harde schijf nadat het besturingssysteem is opgestart en het programma is gestart. Als de harde schijf van het systeem niet compatibel is met Verificatie-agent of de BitLocker-encryptieonderdelen, moet de computer opnieuw worden opgestart door op de hardwareknop Reset te drukken. Kaspersky Endpoint Security registreert informatie over de incompatibiliteit. Op basis van deze informatie start het programma de encryptie van harde schijven niet bij de opstart van het besturingssysteem. Informatie over deze gebeurtenis wordt in rapporten van Kaspersky Security Center geregistreerd.

Als de hardwareconfiguratie van de computer is gewijzigd, moet de informatie over de incompatibiliteit die tijdens de vorige controle is geregistreerd worden verwijderd om te controleren of de harde schijf van het systeem compatibel is met Verificatie-agent en de BitLocker-encryptieonderdelen. Hiertoe typt u vóór de encryptie van de harde schijven avp pbatestreset op de opdrachtregel. Als het besturingssysteem niet wordt geladen nadat de harde schijf van het systeem is gecontroleerd op compatibiliteit met Verificatie-agent, moet u de resterende objecten en gegevens na de test van Verificatie-agent verwijderen met behulp van de Herstelvoorziening. Daarna start u Kaspersky Endpoint Security en voert u de opdracht avp pbatestreset opnieuw uit.

Wanneer de encryptie van harde schijven is gestart, encrypt Kaspersky Endpoint Security alle gegevens die naar harde schijven worden geschreven.

Als de gebruiker de computer uitschakelt of opnieuw opstart tijdens de decryptie van de harde schijven, wordt Verificatie-agent vóór de volgende opstart van het besturingssysteem geladen. Kaspersky Endpoint Security hervat de encryptie van de harde schijven na de geslaagde verificatie in Verificatie-agent en de opstart van het besturingssysteem.

Als het besturingssysteem in de sluimerstand gaat tijdens de encryptie van de harde schijven, wordt Verificatie-agent geladen wanneer het besturingssysteem uit de sluimerstand wordt gehaald. Kaspersky Endpoint Security hervat de encryptie van de harde schijven na de geslaagde verificatie in Verificatie-agent en de opstart van het besturingssysteem.

Als het besturingssysteem in de slaapstand gaat tijdens de encryptie van de harde schijven, hervat Kaspersky Endpoint Security de encryptie van de harde schijven wanneer het besturingssysteem uit de slaapstand wordt gehaald zonder de Verificatie-agent te laden.

De gebruikersverificatie in Verificatie-agent kan op twee manieren worden uitgevoerd:

• Typ de naam en het wachtwoord van het account in Verificatie-agent dat door de netwerkbeheerder is aangemaakt met Kaspersky Security Center-tools.
  • Typ het wachtwoord van een token of een smartcard die op de computer is aangesloten.

Verificatie-agent ondersteunt toetsenbordindelingen voor de volgende talen:

• Engels (VK)
  • Engels (VS)
  • Arabisch (Algerije, Marokko, Tunesië; AZERTY-indeling)
  • Spaans (Latijns-Amerika)
  • Italiaans
  • Duits (Duitsland en Oostenrijk)
  • Duits (Zwitserland)
  • Portugees (Brazilië, ABNT2-indeling)
  • Russisch (voor IBM- / Windows-toetsenborden met 105 toetsen en QWERTY-indeling)
  • Turks (QWERTY-indeling)
  • Frans (Frankrijk)
  • Frans (Zwitserland)
  • Frans (België, AZERTY-indeling)
  • Japans (voor toetsenborden met 106 toetsen en de QWERTY-indeling)

Een toetsenbordindeling wordt beschikbaar in Verificatie-agent als deze indeling is toegevoegd in de taal- en regio-instellingen van het besturingssysteem en beschikbaar is in het welkomstscherm van Microsoft Windows.

Als de naam van het account in Verificatie-agent tekens bevat die niet met de beschikbare toetsenbordindelingen van Verificatie-agent kunnen worden ingevoerd, hebt u pas toegang tot geëncrypte harde schijven nadat ze zijn hersteld met de Herstelvoorziening of nadat de accountnaam en het wachtwoord voor Verificatie-agent zijn hersteld.

Kaspersky Endpoint Security ondersteunt de volgende tokens, smartcardlezers en smartcards:

• SafeNet eToken PRO 64K (4.2b) (USB)
  • SafeNet eToken PRO 72K Java (USB)
  • SafeNet eToken PRO 72K Java (Smartcard)
  • SafeNet eToken 4100 72K Java (Smartcard)
  • SafeNet eToken 5100 (USB)
  • SafeNet eToken 5105 (USB)
  • SafeNet eToken 7300 (USB)
  • EMC RSA SecurID 800 (USB).
  • Rutoken EDS (USB)
  • Rutoken EDS (Flash)
  • Aladdin-RD JaCarta PKI (USB)
  • Aladdin-RD JaCarta PKI (Smartcard)
  • Athena IDProtect Laser (USB)
  • Gemalto IDBridge CT40 (Reader)
  • Gemalto IDPrime .NET 511