De uitvoermodus van de updatetaak selecteren

26 februari 2021

ID 128098

Zo selecteert u de uitvoermodus van de updatetaak:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer in het gedeelte Geplande taken links in het venster de optie Update.

Rechts in het venster ziet u de update-instellingen van het programma.

3. Klik op de knop Uitvoermodus.

Het tabblad Uitvoermodus in het venster Update wordt geopend.

4. Selecteer in het gedeelte Uitvoermodus een van de volgende opties voor het starten van een updatetaak:
    • Als u Kaspersky Endpoint Security de updatetaak wilt laten uitvoeren ongeacht of er een updatepakket beschikbaar is op de updatebron, selecteert u Automatisch. De frequentie van de controles op updatepakketten door Kaspersky Endpoint Security neemt tijdens virusuitbraken toe en neemt anders af.
    • Selecteer Handmatig als u een updatetaak handmatig wilt starten.
    • Selecteer Volgens schema als u een opstartschema voor de updatetaak wilt configureren.
  5. Voer een van de volgende acties uit:
    • Als u de optie Automatisch of Handmatig hebt geselecteerd, gaat u naar stap 6 in de instructies.
    • Als u de optie Volgens schema hebt geselecteerd, geeft u de instellingen van het schema voor de uitvoering van de updatetaak op. Hiertoe doet u het volgende:
      1. Geef in de vervolgkeuzelijst Frequentie op wanneer u de updatetaak wilt starten. Selecteer een van de volgende opties: Minuten, Uren, Dagen, Elke week, Op een opgegeven tijdstip, Elke maand of Na programmastart.
      2. Afhankelijk van de geselecteerde optie in de vervolgkeuzelijst Frequentie geeft u waarden voor de instellingen op die bepalen wanneer de updatetaak moet worden gestart.
      3. Geef in het veld Stel start na programmastart uit met op hoelang de start van de updatetaak wordt uitgesteld na de start van Kaspersky Endpoint Security.

Als de optie Na programmastart in de vervolgkeuzelijst Frequentie wordt geselecteerd, is het veld Stel start na programmastart uit met niet beschikbaar.

4. Als u Kaspersky Endpoint Security overgeslagen updatetaken zo snel mogelijk wilt laten uitvoeren, schakelt u het selectievakje Overgeslagen taken starten in.

Als Uren, Minuten of Na programmastart is geselecteerd in de vervolgkeuzelijst Frequentie, is het selectievakje Overgeslagen taken starten niet beschikbaar.

6. Klik op OK.
  7. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.

Raadpleeg ook:

Een updatetaak starten en stoppen