Verwisselbare schijven scannen wanneer ze op de computer zijn aangesloten

26 februari 2021

ID 128102

Bepaalde kwaadaardige programma’s buiten kwetsbaarheden in het besturingssysteem uit om zich te vermenigvuldigen via lokale netwerken en verwisselbare schijven. Met Kaspersky Endpoint Security kunt u verwisselbare schijven die zijn aangesloten op de computer scannen op virussen en andere malware.

Zo configureert u het scannen van verwisselbare schijven wanneer ze zijn aangesloten:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer links in het venster het gedeelte Geplande taken.

De taakinstellingen worden rechts in het venster weergegeven.

3. In het gedeelte Scan verwisselbare schijven bij aansluiting selecteert u in de vervolgkeuzelijst Actie bij aansluiting van verwisselbare schijf de vereiste actie:
    • Niet scannen
    • Gedetailleerde Scan

In deze modus scant Kaspersky Endpoint Security alle bestanden op de verwisselbare schijf, inclusief bestanden in samengestelde objecten.

• Snelle Scan

In deze modus scant Kaspersky Endpoint Security alleen bestanden die mogelijk geïnfecteerd kunnen raken en pakt het geen samengestelde objecten uit.

4. Als u wilt dat Kaspersky Endpoint Security alleen verwisselbare schijven scant die kleiner zijn dan de opgegeven waarde, schakelt u het selectievakje Maximale grootte van verwisselbare schijven in en geeft u een waarde in megabytes in het veld ernaast op.
  5. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.