Een kwetsbaarheid verhelpen

26 februari 2021

ID 128112

U kunt een kwetsbaarheid verhelpen door een update voor het besturingssysteem te installeren, de configuratie van het programma te wijzigen of door een patch voor het programma te installeren.

Gevonden kwetsbaarheden zijn mogelijk niet van toepassing op de geïnstalleerde programma's maar op hun kopieën. Een patch kan een kwetsbaarheid alleen verhelpen als het programma is geïnstalleerd.

Zo verhelpt u een kwetsbaarheid:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik op de koppeling Quarantaine boven in het hoofdvenster om het venster Opslag te openen.
  3. Selecteer in het venster Opslag het tabblad Kwetsbaarheden.

Op het tabblad Kwetsbaarheden ziet u een lijst met kwetsbaarheden die Kaspersky Endpoint Security tijdens de Kwetsbaarheidsscan heeft gevonden.

4. Selecteer in de lijst met kwetsbaarheden de vermelding van de relevante kwetsbaarheid.

Een gedeelte met informatie over deze kwetsbaarheid en aanbevelingen om die te verhelpen wordt onder aan de lijst met kwetsbaarheden geopend.

De volgende informatie is beschikbaar voor elke geselecteerde kwetsbaarheid:

• Naam het programma waarin de kwetsbaarheid is gevonden.
    • Versie van het programma waarin de kwetsbaarheid is gevonden.
    • Ernst van een kwetsbaarheid.
    • Kwetsbaarheid-ID.
    • Datum en tijd wanneer de kwetsbaarheid het laatst is gevonden.
    • Aanbevelingen om de kwetsbaarheid te verhelpen (bijvoorbeeld een koppeling naar een website met een update voor het besturingssysteem of een patch voor het programma).
    • Koppeling naar een website met een beschrijving van de kwetsbaarheid.
  5. Om een gedetailleerde beschrijving van de kwetsbaarheid te bekijken, klikt u op de koppeling Extra informatie om een webpagina te openen waar u een beschrijving van het veiligheidsrisico van de geselecteerde kwetsbaarheid kunt lezen. Via de website www.secunia.com kunt u de noodzakelijke update voor de huidige versie van het programma downloaden en installeren.
  6. Selecteer een van de volgende manieren om een kwetsbaarheid te verhelpen:
    • Als een of meer patches voor het programma beschikbaar zijn, installeert u de noodzakelijke patch door de instructies te volgen die naast de naam van de patch worden gegeven.
    • Als een update voor het besturingssysteem beschikbaar is, installeert u de noodzakelijke update door de instructies te volgen die naast de naam van de update worden gegeven.

De kwetsbaarheid is na de installatie van de patch of de update verholpen. Kaspersky Endpoint Security wijst deze kwetsbaarheid een status toe die aangeeft dat de kwetsbaarheid is verholpen. De vermelding over de verholpen kwetsbaarheid wordt in de lijst met kwetsbaarheden in het grijs weergegeven.

7. Als u onder in het venster geen informatie ziet om een kwetsbaarheid te verhelpen, kunt u de Kwetsbaarheidsscan opnieuw starten nadat u de databases en de modules van Kaspersky Endpoint Security hebt bijgewerkt. Aangezien Kaspersky Endpoint Security het systeem op kwetsbaarheden scant met behulp van een database met kwetsbaarheden, verschijnt een vermelding over een opgeloste kwetsbaarheid mogelijk pas wanneer het programma is bijgewerkt.