Beginselen van het beheer van rapporten

26 februari 2021

ID 128115

Informatie over de werking van elk Kaspersky Endpoint Security-onderdeel, de prestaties van elke scantaak, de updatetaak, de integriteitscontrole, de Kwetsbaarheidsscan en de algemene werking van het programma wordt in rapporten vastgelegd.

De rapportgegevens worden als een tabel voorgesteld die een lijst met gebeurtenissen bevat. Elke regel van de tabel bevat informatie over een specifieke gebeurtenis. De kenmerken van de gebeurtenis ziet u in de kolommen van de tabel. Bepaalde kolommen zijn samengestelde kolommen die geneste kolommen met extra kenmerken bevatten. Om de extra kenmerken te bekijken, moet u op de knop open_column.bmp naast de naam van de grafiek drukken. Gebeurtenissen die tijdens de werking van verschillende onderdelen of de uitvoering van diverse taken zijn geregistreerd, hebben verschillende kenmerken.

De volgende rapporten zijn beschikbaar:

• Het rapport Systeemaudit. Dit bevat informatie over gebeurtenissen tijdens de interactie tussen de gebruiker en het programma en tijdens de algemene werking van het programma die niets te maken hebben een specifieke onderdelen of taken van Kaspersky Endpoint Security.
  • Het rapport Alle beschermingsonderdelen. Dit bevat informatie over gebeurtenissen die tijdens de werking van de volgende Kaspersky Endpoint Security-onderdelen zijn geregistreerd:
    • Anti-Virus voor bestanden
    • Mail Anti-Virus.
    • Web Anti-Virus.
    • IM Anti-Virus.
    • Systeembewaking.
    • Firewall.
    • Network Attack Blocker.
    • BadUSB Attack Prevention.
  • Rapport over de werking van een Kaspersky Endpoint Security-onderdeel of de uitvoering van een taak.
  • Het rapport Encryptie. Bevat informatie over gebeurtenissen die zich tijdens de encryptie en decryptie van gegevens voordoen.

In rapporten kunnen gebeurtenissen het volgende belang hebben:

• Informatieve gebeurtenissen. Pictogram inquiry_event.bmp. Formele gebeurtenissen die normaal geen belangrijke informatie bevatten.
  • Belangrijke gebeurtenissen. Pictogram important_event.bmp. Gebeurtenissen die uw aandacht vereisen omdat ze belangrijke situaties in de werking van Kaspersky Endpoint Security weerspiegelen.
  • Kritieke gebeurtenissen. Pictogram critical_event.bmp. Gebeurtenissen van kritiek belang die problemen in de werking van Kaspersky Endpoint Security of kwetsbaarheden in de bescherming van de computer van de gebruiker aangeven.

Voor de handige verwerking van rapporten kunt u de voorstelling van gegevens op het scherm wijzigen op de volgende manieren:

• Filter de lijst met gebeurtenissen op verschillende criteria.
  • Gebruik de zoekfunctie om een specifieke gebeurtenis te vinden.
  • Bekijk de geselecteerde gebeurtenis in een apart gedeelte.
  • Sorteer de lijst met gebeurtenissen op elke kolom in het rapport.
  • Toon en verberg gebeurtenissen die met filters voor gebeurtenissen zijn gegroepeerd.
  • Wijzig de volgorde en de indeling van kolommen die in het rapport worden weergegeven.

U kunt indien nodig een gegenereerd rapport opslaan als een tekstbestand.

U kunt ook gegroepeerde rapportgegevens over onderdelen en taken van Kaspersky Endpoint Security verwijderen. Kaspersky Endpoint Security verwijdert alle vermeldingen van de geselecteerde rapporten vanaf de eerste vermelding tot het huidige tijdstip.