Over Quarantaine en Back-up

26 februari 2021

ID 128121

Quarantaine is een lijst met waarschijnlijk geïnfecteerde bestanden. Waarschijnlijk geïnfecteerde bestanden zijn bestanden die mogelijk virussen en andere bedreigingen, of varianten van die bedreigingen, bevatten.

Wanneer Kaspersky Endpoint Security een waarschijnlijk geïnfecteerd bestand in Quarantaine plaatst, kopieert het niet het bestand maar verplaatst het het bestand: het programma verwijdert het bestand van de harde schijf of uit het e-mailbericht en slaat het bestand in een speciale gegevensopslag op. Bestanden in Quarantaine worden in een speciale indeling opgeslagen en zijn niet gevaarlijk.

Tijdens een virusscan of de werking van de onderdelen Anti-Virus voor bestanden, Mail Anti-Virus en Systeembewaking kan Kaspersky Endpoint Security een waarschijnlijk geïnfecteerd bestand vinden en in Quarantaine plaatsen.

Kaspersky Endpoint Security plaatst bestanden in Quarantaine in de volgende gevallen:

• De bestandscode gelijkt op een bekend maar deels gewijzigd kwaadaardig programma of heeft een malware-achtige structuur en komt niet voor in de database van Kaspersky Endpoint Security. In dit geval wordt het bestand na de heuristische analyse door Anti-Virus voor bestanden of Mail Anti-Virus, of tijdens een virusscan, in Quarantaine geplaatst. De heuristische analyse geeft zelden false positives als resultaat.
  • De reeks uitgevoerde bewerkingen door een bestand is gevaarlijk. In dit geval wordt het bestand in Quarantaine geplaatst nadat het onderdeel Systeembewaking het gedrag ervan heeft geanalyseerd.

Back-up is een lijst met back-ups van bestanden die tijdens de desinfectie zijn verwijderd of gewijzigd. Een back-up van een bestand een kopie van een bestand die bij de eerste poging tot desinfectie of verwijdering van het bestand is gemaakt. Back-ups van bestanden worden in een speciale indeling opgeslagen en zijn niet gevaarlijk.

Soms is het niet mogelijk om de integriteit van bestanden tijdens de desinfectie te behouden. Als u de toegang tot belangrijke informatie in een gedesinfecteerd bestand na de desinfectie deels of volledig verliest, kunt u de gedesinfecteerde kopie van het bestand terugzetten in de originele map.

Na een nieuwe update van de databases of de softwaremodules van het programma is het mogelijk dat Kaspersky Endpoint Security wel de bedreigingen kan identificeren en onschadelijk maken. Daarom wordt u aanbevolen om bestanden in Quarantaine te scannen telkens als u de databases en softwaremodules van het programma hebt bijgewerkt.