Bestanden in Quarantaine scannen na een update inschakelen en uitschakelen

26 februari 2021

ID 128127

Als Kaspersky Endpoint Security tijdens de scan van een bestand tekenen van infectie detecteert maar niet kan bepalen welke specifieke kwaadaardige programma’s het hebben geïnfecteerd, plaatst Kaspersky Endpoint Security dit bestand in Quarantaine. Kaspersky Endpoint Security kan de bedreigingen mogelijk wel identificeren en onschadelijk maken wanneer de databases en programmamodules zijn bijgewerkt. U kunt het automatisch scannen van bestanden in Quarantaine na elke update van de databases en programmamodules inschakelen.

We raden aan dat u de bestanden in Quarantaine regelmatig scant. De status van de bestanden kan door de scan worden gewijzigd. Bepaalde bestanden kunnen dan worden gedesinfecteerd en op hun oorspronkelijke locaties worden teruggezet zodat u ze verder kunt gebruiken.

Zo schakelt u het scannen van bestanden in Quarantaine na updates in:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer in het gedeelte Geavanceerde instellingen links in het venster de optie Rapporten en opslag.

Rechts in het venster worden de beheerinstellingen voor de rapporten en de opslag weergegeven.

3. Doe in het gedeelte Instellingen van Quarantaine en Back-up een van het volgende:
    • Als u het scannen van bestanden in Quarantaine na elke update van Kaspersky Endpoint Security wilt inschakelen, schakelt u het selectievakje Quarantaine opnieuw scannen na update in.
    • Als u het scannen van bestanden in Quarantaine na elke update van Kaspersky Endpoint Security wilt uitschakelen, schakelt u het selectievakje Quarantaine opnieuw scannen na update uit.
  4. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.