Gebruikersberichten in de gebeurtenissenopslag van Kaspersky Security Center bekijken

26 februari 2021

ID 128163

Dankzij de onderdelen Programma-opstartcontrole, Apparaatcontrole en Webcontrole kunnen netwerkgebruikers met computers waarop Kaspersky Endpoint Security is geïnstalleerd berichten naar de beheerder versturen.

Een gebruiker kan op twee manieren berichten naar de beheerder versturen:

• Als een gebeurtenis in de gebeurtenissenopslag van Kaspersky Security Center.

De gebeurtenis van de gebruiker wordt naar de gebeurtenissenopslag van Kaspersky Security Center verstuurd als Kaspersky Endpoint Security op de computer van de gebruiker wordt uitgevoerd onder een actief beleid.

• Als een e-mailbericht.

De informatie van de gebruiker wordt per e-mail verstuurd als Kaspersky Endpoint Security op de computer van de gebruiker niet wordt uitgevoerd onder een beleid of onder een afwezigheidsbeleid wordt uitgevoerd.

Zo bekijkt u een bericht van een gebruiker in de gebeurtenissenopslag van Kaspersky Security Center:

1. Open de Beheerconsole van Kaspersky Security Center.
  2. Selecteer bij het knooppunt Administration Server in de structuur van de Beheerconsole het tabblad Gebeurtenissen.

In de werkruimte van Kaspersky Security Center ziet u alle gebeurtenissen die zich tijdens de werking van Kaspersky Endpoint Security voordoen, inclusief berichten die netwerkgebruikers naar de beheerder hebben verstuurd.

3. Als u de filter voor gebeurtenissen wilt configureren, selecteert u in de vervolgkeuzelijst Selectie van gebeurtenissen de optie Gebruikersaanvragen.
  4. Selecteer het bericht dat u naar de beheerder wilt versturen.
  5. Open het venster Instellingen van gebeurtenis op een van de volgende manieren:
    • Klik rechts op de gebeurtenis. Selecteer in het geopende contextmenu de optie Eigenschappen.
    • Klik op de knop Venster met eigenschappen van gebeurtenis openen rechts in de werkruimte van de Beheerconsole.