Web Anti-Virus inschakelen en uitschakelen

26 februari 2021

ID 128209

Web Anti-Virus is standaard ingeschakeld en werkt in een modus die door experts van Kaspersky is aanbevolen. U kunt indien nodig Web Anti-Virus uitschakelen.

Er zijn twee manieren om het onderdeel in of uit te schakelen:

Zo schakelt u Web Anti-Virus in of uit op het tabblad Bescherming en controle van het hoofdvenster van het programma:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Selecteer het tabblad Bescherming en controle.
  3. Klik op het gedeelte Bescherming.

Het gedeelte Bescherming wordt geopend.

4. Klik rechts om het contextmenu van de regel te openen dat informatie over het onderdeel Web Anti-Virus bevat.

Er wordt een menu geopend waarin u acties voor het onderdeel kunt selecteren.

5. Voer een van de volgende acties uit:
    • Selecteer Starten in het menu om Web Anti-Virus in te schakelen.

Het statuspictogram van het onderdeel limitations_group_pict.bmp, links in de regel Web Anti-Virus, wijzigt in het pictogram trusted_group_pict.bmp.

• Selecteer Stoppen in het menu om Web Anti-Virus uit te schakelen.

Het statuspictogram van het onderdeel trusted_group_pict.bmp, links in de regel Web Anti-Virus, wijzigt in het pictogram limitations_group_pict.bmp.

Zo schakelt u Web Anti-Virus in of uit vanuit het venster met de programma-instellingen:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer in het gedeelte Antivirusbescherming links in het venster het subgedeelte Web Anti-Virus.

Rechts in het venster ziet u de instellingen van het onderdeel Web Anti-Virus.

3. Voer een van de volgende acties uit:
    • Schakel het selectievakje Web Anti-Virus inschakelen in om Web Anti-Virus in te schakelen.
    • Schakel het selectievakje Web Anti-Virus inschakelen uit om Web Anti-Virus uit te schakelen.
  4. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.