Over de uitvoermodi van Programma-opstartcontrole

26 februari 2021

ID 128213

Het onderdeel Programma-opstartcontrole werkt in twee modi:

• Blacklist. In deze modus staat Programma-opstartcontrole toe dat alle gebruikers alle programma’s starten, behalve de programma's die in Blokkeren-regels van Programma-opstartcontrole zijn opgegeven.

Deze modus van Programma-opstartcontrole is standaard ingeschakeld.

• White list. In deze modus staat Programma-opstartcontrole niet toe dat alle gebruikers alle programma’s starten, behalve de programma's die in Toestaan-regels van Programma-opstartcontrole zijn opgegeven.

Als de Toestaan-regels van Programma-opstartcontrole volledig zijn geconfigureerd, staat het onderdeel niet toe dat nieuwe programma's die niet zijn gecontroleerd door de netwerkbeheerder worden gestart. Het staat wel toe dat het besturingssysteem en vertrouwde programma's die gebruikers voor hun werk gebruiken worden uitgevoerd.

Elke modus heeft twee acties om op actieve programma's toe te passen: Kaspersky Endpoint Security kan verhinderen dat de programma's worden gestart of kan de gebruiker verwittigen dat er een programma is gestart dat aan de voorwaarden van de regels van Programma-opstartcontrole voldoet.

De werking van Programma-opstartcontrole in deze modi kan zowel in de lokale interface van Kaspersky Endpoint Security als in Kaspersky Security Center worden geconfigureerd.

Kaspersky Security Center beschikt wel over tools die niet beschikbaar zijn in de lokale interface van Kaspersky Endpoint Security, zoals de noodzakelijke tools voor de volgende taken:

Dit is de reden waarom u wordt aanbevolen om Kaspersky Security Center te gebruiken voor de configuratie van de werking van het onderdeel Programma-opstartcontrole.