Netwerkregels voor programma's beheren

26 februari 2021

ID 128236

Standaard groepeert Kaspersky Endpoint Security alle programma's die op de computer zijn geïnstalleerd op naam van de leverancier van de software waarvan het de bestands- of netwerkactiviteit monitort. De programmagroepen worden op hun beurt gecategoriseerd in vertrouwensgroepen. Alle programma's en programmagroepen nemen de eigenschappen van de bovenliggende groep over: regels voor programmacontrole, netwerkregels voor programma’s en de prioriteit van uitvoering.

Standaard past het onderdeel Firewall de netwerkregels voor een programmagroep toe wanneer de netwerkactiviteit van alle programma's in de groep wordt gefilterd, net als bij het onderdeel Controle van programmabevoegdheden. De netwerkregels voor programmagroepen definiëren de rechten van programma's in de groep om toegang tot verschillende netwerkverbindingen te krijgen.

Firewall maakt standaard een reeks netwerkregels voor elke programmagroep die door Kaspersky Endpoint Security op de computer wordt gevonden. U kunt de actie van Firewall die wordt toegepast op de standaard gemaakte netwerkregels voor de programmagroepen wijzigen. U kunt wel de prioriteit van de standaard gemaakte netwerkregels voor de programmagroepen niet bewerken, verwijderen, uitschakelen of wijzigen.

U kunt ook een netwerkregel voor een individueel programma aanmaken. Deze regel heeft dan een hoger prioriteit dan de netwerkregel van de groep waartoe het programma behoort.

Tijdens het beheer van de netwerkregels voor programma's kunt u de volgende acties uitvoeren:

• Maak een nieuwe netwerkregel aan.

U kunt een nieuwe netwerkregel aanmaken die Firewall moet gebruiken om de netwerkactiviteit van het programma of de programma's die tot de geselecteerde groep programma's behoren te regelen.

• Schakel een netwerkregel in of uit.

Alle netwerkregels worden met de status Ingeschakeld toegevoegd aan de lijst met netwerkregels voor programma's. Als een netwerkregel is ingeschakeld, past Firewall deze regel toe.

U kunt een handmatig gemaakte netwerkregel uitschakelen. Als een netwerkregel is uitgeschakeld, past Firewall deze regel tijdelijk niet toe.

• Wijzig de instellingen van een netwerkregel.

Nadat u een nieuwe netwerkregel hebt gemaakt, kunt u altijd teruggaan naar de instellingen ervan en ze naar wens wijzigen.

• Wijzig de actie van Firewall voor een netwerkregel.

In de lijst met netwerkregels kunt u de actie bewerken die Firewall toepast op de netwerkregel bij de detectie van netwerkactiviteit in dit programma of deze programmagroep.

• Wijzig de prioriteit van een netwerkregel.

U kunt een aangepaste netwerkregel een hogere of lagere prioriteit geven.

• Verwijder een netwerkregel.

U kunt een aangepaste netwerkregel verwijderen om te voorkomen dat Firewall deze netwerkregel toepast op het geselecteerde programma of de programmagroep bij de detectie van netwerkactiviteit en om deze regel niet langer weer te geven in de lijst met netwerkregels voor programma’s.

In dit gedeelte:

Een netwerkregel voor programma’s aanmaken en bewerken

Een netwerkregel voor programma’s inschakelen en uitschakelen

De actie van Firewall voor een netwerkregel voor programma’s wijzigen

De prioriteit van een netwerkregel voor programma’s wijzigen