De instellingen voor de toewijzing van programma's aan vertrouwensgroepen configureren

26 februari 2021

ID 128240

Als de deelname aan Kaspersky Security Network is ingeschakeld, verstuurt Kaspersky Endpoint Security een verzoek over de reputatie van een programma naar KSN telkens als het programma wordt gestart. Naargelang het antwoord van KSN kan het programma worden verplaatst naar een vertrouwensgroep die verschilt van de opgegeven groep in de instellingen van Controle van programmabevoegdheden.

Zo configureert u de instellingen voor de toewijzing van programma's aan vertrouwensgroepen:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer in het gedeelte Endpoint-controle links in het venster het subgedeelte Controle van programmabevoegdheden.

Rechts in het venster ziet u de instellingen van het onderdeel Controle van programmabevoegdheden.

3. Als u digitaal ondertekende programma's van vertrouwde leveranciers automatisch in de groep Vertrouwd wilt plaatsen, schakelt u het selectievakje Vertrouw programma's met digitale handtekening in.
  4. Vertrouwde leveranciers zijn de softwareleveranciers die door Kaspersky in de vertrouwde groep zijn opgenomen. U kunt ook handmatig een leverancierscertificaat toevoegen aan de vertrouwde systeemcertificatenopslag.

5. Kies de manier waarop onbekende programma's worden toegewezen aan vertrouwensgroepen:
    • Om de heuristische analyse voor de toewijzing van onbekende programma's aan vertrouwensgroepen te gebruiken, selecteert u de optie Gebruik heuristische analyse om groep te definiëren en geeft u de toegestane duur voor het scannen van het gestarte programma op in het veld Maximale tijd om groep te definiëren.
    • Als u alle onbekende programma's wilt toewijzen aan een opgegeven vertrouwensgroep, selecteert u de optie Verplaats automatisch naar groep en kiest u de gepaste vertrouwensgroep in de vervolgkeuzelijst.

Om veiligheidsredenen wordt de groep Vertrouwd niet opgenomen in de waarden van de instelling Verplaats automatisch naar groep.

6. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.