Bijlagen van e-mailberichten filteren

26 februari 2021

ID 128353

Kwaadaardige programma’s kunnen als bijlagen in e-mailberichten worden verspreid. U kunt een filter op basis van het soort bijlagen van berichten configureren zodat bestanden van het opgegeven type automatisch een andere naam krijgen of worden verwijderd. Door de naam van een bepaald type bijlage te wijzigen kan Kaspersky Endpoint Security de computer beschermen tegen de automatische uitvoering van een kwaadaardig programma.

Zo configureert u een filter voor bijlagen:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer in het gedeelte Antivirusbescherming links in het venster het subgedeelte Mail Anti-Virus.

Rechts in het venster ziet u de instellingen van het onderdeel Mail Anti-Virus.

3. Klik in het gedeelte Beschermingsniveau op de knop Instellingen.

Het venster Mail Anti-Virus wordt geopend.

4. Selecteer in het venster Mail Anti-Virus het tabblad Filter voor bijlagen.
  5. Voer een van de volgende acties uit:
    • Selecteer de optie Filteren uitschakelen als u niet wilt dat Mail Anti-Virus bijlagen van berichten filtert.
    • Als u wilt dat Mail Anti-Virus de namen van de opgegeven typen bijlagen in berichten wijzigt, selecteert u de optie Naam van opgegeven typen bijlagen wijzigen.
    • Als u wilt dat Mail Anti-Virus de opgegeven typen bijlagen in berichten verwijdert, selecteert u de optie Opgegeven typen bijlagen verwijderen.
  6. Als u tijdens de vorige stap de opties Naam van opgegeven typen bijlagen wijzigen of Opgegeven typen bijlagen verwijderen hebt geselecteerd, schakelt u de selectievakjes naast de relevante typen bestanden in.

U kunt de lijst met bestandstypen wijzigen met de knoppen Toevoegen, Bewerken en Verwijderen.

7. Klik op OK.
  8. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.