Het beschermd bereik van Mail Anti-Virus bewerken

26 februari 2021

ID 128357

Onder het beschermd bereik verstaan we de objecten die door het onderdeel worden gescand wanneer het actief is. De beschermde bereiken van de verschillende onderdelen hebben verschillende eigenschappen. De eigenschappen van het beschermd bereik van Mail Anti-Virus omvatten de instellingen voor de integratie van Mail Anti-Virus in e-mailprogramma’s en het type e-mailberichten en het verkeer van de e-mailprotocollen die door Mail Anti-Virus worden gescand. Standaard scant Kaspersky Endpoint Security zowel inkomende als uitgaande e-mailberichten en het verkeer van de protocollen POP3, SMTP, NNTP en IMAP. Het is ook geïntegreerd in het e-mailprogramma Microsoft Office Outlook.

Zo maakt u het beschermd bereik van Mail Anti-Virus aan:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer in het gedeelte Antivirusbescherming links in het venster het subgedeelte Mail Anti-Virus.

Rechts in het venster ziet u de instellingen van het onderdeel Mail Anti-Virus.

3. Klik op de knop Instellingen.

Het venster Mail Anti-Virus wordt geopend.

4. Selecteer het tabblad Algemeen.
  5. Doe in het gedeelte Beschermd bereik een van het volgende:
    • Selecteer de optie Inkomende en uitgaande berichten als u wilt dat Mail Anti-Virus alle inkomende en uitgaande berichten op de computer scant.
    • Selecteer de optie Alleen inkomende berichten als u wilt dat Mail Anti-Virus alleen inkomende berichten op de computer scant.

Als u ervoor kiest om alleen inkomende berichten te scannen, wordt u aanbevolen om een eenmalige scan van alle uitgaande berichten uit te voeren omdat de computer geïnfecteerd kan zijn met e-mailwormen die zich via e-mail verspreiden. Op deze manier vermijdt u problemen door een niet-gemonitorde, massale verzending van geïnfecteerde berichten vanaf de computer.

6. Doe in het gedeelte Connectiviteit het volgende:
    • Schakel het selectievakje POP3- / SMTP- / NNTP- / IMAP-verkeer in als u wilt dat Mail Anti-Virus berichten die zijn verstuurd via de protocollen POP3, SMTP, NNTP en IMAP scant voordat ze op de computer terechtkomen.

Schakel het selectievakje POP3- / SMTP- / NNTP- / IMAP-verkeer uit als u niet wilt dat Mail Anti-Virus berichten die zijn verstuurd via de protocollen POP3, SMTP, NNTP en IMAP scant voordat ze op de computer terechtkomen. In dit geval worden berichten gescand door de extensie van Mail Anti-Virus die in het e-mailprogramma Microsoft Office Outlook is ingebed. Dit gebeurt nadat de berichten door de computer van de gebruiker zijn ontvangen en als het selectievakje Extra: Microsoft Office Outlook-extensie is ingeschakeld.

Als u een ander e-mailprogramma dan Microsoft Office Outlook gebruikt en het selectievakje POP3- / SMTP- / NNTP- / IMAP-verkeer is uitgeschakeld, worden berichten die zijn verstuurd via de protocollen POP3, SMTP, NNTP en IMAP niet gescand door Mail Anti-Virus.

• Als u de instellingen van Mail Anti-Virus vanuit Microsoft Office Outlook wilt openen en het scannen van berichten die zijn verstuurd via de protocollen POP3, SMTP, NNTP, IMAP en MAPI nadat ze zijn gedownload door de computer wilt inschakelen via de ingebedde extensie in Microsoft Office Outlook, schakelt u het selectievakje Extra: Microsoft Office Outlook-extensie in.

Als u de toegang tot de instellingen van Mail Anti-Virus vanuit Microsoft Office Outlook wilt blokkeren en het scannen van berichten die zijn verstuurd via de protocollen POP3, SMTP, NNTP, IMAP en MAPI nadat ze zijn gedownload door de computer wilt uitschakelen via de ingebedde extensie in Microsoft Office Outlook , schakelt u het selectievakje Extra: Microsoft Office Outlook-extensie uit.

De extensie van Mail Anti-Virus wordt tijdens de installatie van Kaspersky Endpoint Security ingesloten in Microsoft Office Outlook.

7. Klik op OK.
  8. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.