Mail Anti-Virus configureren

26 februari 2021

ID 128358

U kunt het volgende doen om Mail Anti-Virus te configureren:

• Wijzig het beschermingsniveau voor e-mails.

U kunt een van de vooraf geïnstalleerde beschermingsniveau voor e-mails selecteren of een aangepast beschermingsniveau voor e-mails configureren.

Als u de instellingen van het beschermingsniveau voor e-mails hebt gewijzigd, kunt u altijd de aanbevolen instellingen van het beschermingsniveau voor e-mails herstellen.

• Wijzig de actie die Kaspersky Endpoint Security uitvoert op geïnfecteerde berichten.
  • Bewerk het beschermd bereik van Mail Anti-Virus.
  • Configureer het scannen van samengestelde bestanden die als bijlage aan e-mailberichten zijn toegevoegd.

U kunt het scannen van bijlagen in berichten inschakelen of uitschakelen, de maximale grootte van te scannen bijlagen van berichten beperken en de maximale scanduur voor bijlagen van berichten beperken.

• Configureer een filter voor het type van bijlagen in e-mailberichten.

Met een filter voor het type van bijlagen in berichten kunt u de opgegeven typen bestanden automatisch hernoemen of verwijderen.

• Configureer de heuristische scanner.

Om de doeltreffendheid van de bescherming te verhogen, kunt u de heuristische analyse gebruiken. Tijdens de heuristische analyse analyseert Kaspersky Endpoint Security de activiteit van programma's in het besturingssysteem. De heuristische analyse kan bedreigingen in berichten vinden die momenteel niet voorkomen in de databases van Kaspersky Endpoint Security.

• Configureer het scannen van e-mails in Microsoft Office Outlook.

Een insluitbare extensie is beschikbaar voor Microsoft Office Outlook waarmee u de instellingen voor het scannen van e-mails handig kunt configureren.

Wanneer u met andere e-mailprogramma’s werkt, zoals Microsoft Outlook Express®, Windows Mail of Mozilla Thunderbird, scant Mail Anti-Virus het verkeer van de e-mailprotocollen SMTP, POP3, IMAP en NNTP.

Als u met Mozilla Thunderbird werkt, worden berichten die zijn verstuurd via het IMAP-protocol niet door Mail Anti-Virus gescand op virussen en andere bedreigingen als u filters gebruikt om berichten vanuit de map Inbox te verplaatsen.

In dit gedeelte:

Het beschermingsniveau voor e-mails wijzigen

De uit te voeren actie op geïnfecteerde e-mailberichten wijzigen

Het beschermd bereik van Mail Anti-Virus bewerken

Samengestelde bestanden die zijn toegevoegd als bijlage aan e-mailberichten scannen

Bijlagen van e-mailberichten filteren