Stap 1. Gegevens van het programma opslaan voor later gebruik

26 februari 2021

ID 128449

Tijdens deze stap kunt u opgeven welke gegevens van het programma u wilt bewaren voor later gebruik tijdens de volgende installatie van het programma (bijvoorbeeld wanneer u een nieuwere versie installeert). Als u geen gegevens kiest, wordt het programma volledig verwijderd.

Als u gegevens van het programma voor later gebruik wilt opslaan,

schakelt u de selectievakjes in naast de gegevenstypen die u wilt opslaan:

• Activatiegegevens: gegevens die ervoor zorgen dat het programma dat u later installeert niet meer hoeft te activeren. Het wordt automatisch geactiveerd met de huidige licentie zolang deze licentie niet verlopen is op het moment van de installatie.
  • Back-upbestanden en bestanden in Quarantaine: bestanden die door het programma zijn gescand en in Back-up of Quarantaine zijn geplaatst.

Bestanden van Back-up en Quarantaine die na de verwijdering van het programma worden behouden, kunnen alleen vanuit dezelfde versie van het programma worden geopend als de versie die is gebruikt om deze bestanden op te slaan.

Als u van plan bent om na de verwijdering van het programma objecten uit Back-up en Quarantaine te gebruiken, moet u die objecten vanuit hun opslag terugzetten alvorens het programma te verwijderen. Experts van Kaspersky raden wel af dat u bestanden uit Back-up en Quarantaine terugzet omdat deze bestanden de computer mogelijk schade toebrengen.

• Instellingen van de programmawerking: waarden van programma-instellingen die tijdens de configuratie van het programma zijn geselecteerd.
  • Lokale opslag van encryptiesleutels: gegevens die rechtstreeks toegang geven tot bestanden en apparaten die vóór de verwijdering van het programma waren geëncrypt. Geëncrypte bestanden en schijven kunnen rechtstreeks worden geopend als het programma opnieuw wordt geïnstalleerd met encryptiefunctionaliteit.

Dit selectievakje is standaard ingeschakeld.

Klik op de knop Volgende om de Installatiewizard voort te zetten. Klik op de knop Annuleren om de Installatiewizard te stoppen.