Samengestelde bestanden scannen

26 februari 2021

ID 128801

Een vaak gebruikte techniek voor het verbergen van virussen en andere malware is de insluiting ervan in samengestelde bestanden zoals archieven of databases. Om virussen en andere malware te vinden die op deze manier zijn verborgen, moet het samengestelde bestand worden uitgepakt waardoor het scannen wordt vertraagd. U kunt de soorten samengestelde bestanden die moeten worden gescand beperken om zo de scan sneller te voltooien.

Zo configureert u het scannen van samengestelde bestanden:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer in het gedeelte Geplande taken links in het venster het subgedeelte met de naam van de vereiste scantaak (Volledige Scan, Kritieke Gebiedenscan of Aangepaste Scan).

Rechts in het venster ziet u de instellingen van de geselecteerde scantaak.

3. Klik in het gedeelte Beschermingsniveau op de knop Instellingen.

Een venster met de naam van de geselecteerde scantaak wordt geopend.

4. Selecteer in het geopende venster het tabblad Bereik.
  5. Geef in het gedeelte Scan van samengestelde bestanden op welke samengestelde bestanden u wilt scannen: archieven, installatiepakketten, bestanden met een Office-indeling, bestanden met een e-mailindeling en archieven die met een wachtwoord beveiligd zijn.
  6. Als het selectievakje Scan alleen nieuwe en gewijzigde bestanden in het gedeelte Scanoptimalisatie is uitgeschakeld, klikt u op de koppeling alles / nieuw naast de naam van het type samengesteld bestand als u voor elk type samengesteld bestand wilt opgeven of u alle bestanden van dit type of alleen nieuwe bestanden van dit type wilt scannen.

Deze koppeling verandert wanneer u er op klikt.

Als het selectievakje Scan alleen nieuwe en gewijzigde bestanden is ingeschakeld, worden alleen nieuwe bestanden gescand.

7. Klik op de knop Extra.

Het venster Samengestelde bestanden wordt geopend.

8. Doe in het gedeelte Beperking van grootte een van het volgende:
    • Als u geen grote samengestelde bestanden wilt uitpakken, schakelt u het selectievakje Grote samengestelde bestanden niet uitpakken in en geeft u de vereiste waarde in het veld Maximale bestandsgrootte op.
    • Als u grote samengestelde bestanden wilt uitpakken ongeacht de grootte ervan, schakelt u het selectievakje Grote samengestelde bestanden niet uitpakken uit.

Kaspersky Endpoint Security scant grote bestanden die uit archieven zijn uitgepakt, ongeacht of het selectievakje Grote samengestelde bestanden niet uitpakken is ingeschakeld.

9. Klik op OK.
  10. Klik op OK in het venster met de naam van de scantaak.
  11. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.