Informatie over geïnstalleerde programma's op netwerkcomputers verzamelen

26 februari 2021

ID 130536

Om optimale regels voor Programma-opstartcontrole aan te maken, moet u eerst weten welke programma's op de computers in het lokale netwerk worden gebruikt. Hiertoe kunt u de volgende informatie verkrijgen:

• Leveranciers, versies en taalversies van de gebruikte programma's in het bedrijfsnetwerk.
  • Frequentie van programma-updates.
  • Bedrijfsbeleid voor het gebruik van programma’s (dit is mogelijk het beveiligingsbeleid of het administratieve beleid).
  • Opslaglocatie van de distributiepakketten van programma’s.

Informatie over programma's die worden gebruikt op computers in het bedrijfsnetwerk vindt u in de mappen Programmaregister en Uitvoerbare bestanden. De mappen Programmaregister en Uitvoerbare bestanden bevinden zich in de map Programmabeheer in de structuur van de Beheerconsole van Kaspersky Security Center.

De map Programmaregister bevat de lijst met programma's die zijn gevonden door Netwerkagent dat op de clientcomputer is geïnstalleerd.

De map Uitvoerbare bestanden bevat een lijst met alle uitvoerbare bestanden die ooit zijn gestart op clientcomputers of die tijdens de inventarisatie van Kaspersky Endpoint Security zijn gevonden.

Om algemene informatie over het programma en de uitvoerbare bestanden ervan te bekijken en om de lijst met computers waarop een programma is geïnstalleerd te zien, opent u het venster met de eigenschappen van een geselecteerd programma in de mappen Programmaregister of Uitvoerbare bestanden.