Een herstelsleutel voor harde schijven die zijn geëncrypt met BitLocker geven aan een gebruiker

26 februari 2021

ID 130939

Zo stuurt u een gebruiker een herstelsleutel voor een harde schijf van het systeem die met BitLocker is geëncrypt:

1. Open de Beheerconsole van Kaspersky Security Center.
  2. Open in de map Beheerde apparaten in de structuur van de Beheerconsole de map met de naam van de beheergroep waartoe de computer van de gebruiker behoort die toegang tot de geëncrypte schijf vraagt.
  3. Selecteer in de werkruimte het tabblad Apparaten.
  4. Selecteer op het tabblad Apparaten de computer van de gebruiker die toegang tot de geëncrypte schijf vraagt.
  5. Klik rechts om het contextmenu te openen en selecteer Verleen toegang tot apparaten en gegevens in offline modus.

Het venster Verleen toegang tot apparaten en gegevens in offline modus wordt geopend.

6. Selecteer in het venster Verleen toegang tot apparaten en gegevens in offline modus het tabblad Toegang tot een door BitLocker beveiligd systeemstation.
  7. Vraag de gebruiker het herstelsleutel-ID dat in het venster voor de invoer van het BitLocker-wachtwoord is vermeld en vergelijk het met het ID in het veld ID herstelsleutel.

Als de ID’s niet overeenkomen, kan deze sleutel niet worden gebruikt om de toegang tot de opgegeven systeemschijf te herstellen. Controleer of de naam van de geselecteerde computer overeenkomt met de naam van de computer van de gebruiker.

8. Stuur de gebruiker de sleutel die in het veld Herstelsleutel is vermeld.

Zo stuurt u een gebruiker een herstelsleutel voor een harde schijf waarop het systeem niet staat en die met BitLocker is geëncrypt:

1. Open de Beheerconsole van Kaspersky Security Center.
  2. Selecteer in de structuur van de Beheerconsole de map ExtraEncryptie en gegevensbeschermingGeëncrypte apparaten.

In de werkruimte ziet u een lijst met geëncrypte apparaten.

3. Selecteer in de werkruimte het geëncrypte apparaat waarvoor u de toegang wilt herstellen.
  4. Klik rechts om het contextmenu te openen en selecteer Krijg toegangscode voor opgegeven geëncrypt apparaat.

Hiermee opent u het venster Toegang tot een met BitLocker geëncrypte schijf herstellen.

5. Vraag de gebruiker het herstelsleutel-ID dat in het venster voor de invoer van het BitLocker-wachtwoord is vermeld en vergelijk het met het ID in het veld ID herstelsleutel.

Als de ID’s niet overeenkomen, kan deze sleutel niet worden gebruikt om de toegang tot de opgegeven schijf te herstellen. Controleer of de naam van de geselecteerde computer overeenkomt met de naam van de computer van de gebruiker.

6. Stuur de gebruiker de sleutel die in het veld Herstelsleutel is vermeld.