Een tijdelijk wachtwoord aanmaken via de Beheerconsole van Kaspersky Security Center

26 februari 2021

ID 131217

Zo maakt u een tijdelijk wachtwoord aan en stuurt u het naar een gebruiker:

1. Open de Beheerconsole van Kaspersky Security Center.
  2. Open in de map Beheerde apparaten in de structuur van de Beheerconsole de map met de naam van de beheergroep waartoe de computer van de gebruiker behoort die het tijdelijke wachtwoord heeft aangevraagd.
  3. Selecteer in de werkruimte het tabblad Apparaten.
  4. Selecteer Eigenschappen in het contextmenu van de computer van de gebruiker die het tijdelijke wachtwoord heeft aangevraagd.

Het venster Eigenschappen: <Naam van computer> wordt geopend.

5. Selecteer in het venster Eigenschappen: <Naam van computer> het gedeelte Programma's.
  6. Selecteer Kaspersky Endpoint Security Service Pack 2 voor Windows en open het venster met de eigenschappen van het programma op een van de volgende manieren:
    • Klik op de knop Eigenschappen onder in het scherm.
    • Selecteer in het contextmenu van het programma de optie Eigenschappen.

Hiermee opent u het venster Programma-instellingen “<Naam van programma>”.

7. In het venster Programma-instellingen “<Naam van programma>” selecteert u in het gedeelte Geavanceerde instellingen het subgedeelte Programma-instellingen.
  8. Klik in het gedeelte Wachtwoordbeveiliging op de knop Instellingen.

Het venster Wachtwoordbeveiliging wordt geopend.

9. In het venster Wachtwoordbeveiliging klikt u in het gedeelte Tijdelijk wachtwoord op de knop Instellingen.

Deze knop is beschikbaar als de wachtwoordbeveiliging voor Kaspersky Security Center is ingeschakeld in het Kaspersky Security Center-beleid dat op de computer wordt uitgevoerd.

Het venster Tijdelijk wachtwoord aanmaken wordt geopend.

10. Geef in het veld Verloopdatum de datum op waarop de gebruiker het tijdelijke wachtwoord niet meer kan gebruiken.

Op deze datum wordt het tijdelijke wachtwoord ongeldig. Een nieuw tijdelijk wachtwoord moet worden aangemaakt om toegang te verlenen voor het uitvoeren van bewerkingen in de lokale interface van Kaspersky Endpoint Security.

11. Schakel in de tabel Bereik tijdelijk wachtwoord de selectievakjes in naast de bewerkingen die de gebruiker mag uitvoeren wanneer het tijdelijke wachtwoord geldig is.
  12. Klik op de knop Maken.

Hiermee opent u het venster Tijdelijk wachtwoord dat een geëncrypt bestand bevat.

13. Kopieer het wachtwoord en de instructies voor de toepassing ervan en verstuur ze naar de gebruiker.