Over het gebruik van een tijdelijk wachtwoord

26 februari 2021

ID 131249

Wanneer gebruikers werken op clientcomputers die door een Kaspersky Security Center-beleid worden beheerd, moet ze mogelijk bewerkingen met Kaspersky Endpoint Security uitvoeren die door het beleid zijn beveiligd met een wachtwoord. Als de wachtwoordbeveiliging is ingeschakeld, kan alleen de beheerder van Kaspersky Security Center de bewerkingen uitvoeren die in het wachtwoordbereik zijn opgegeven. Mocht de verbinding met Kaspersky Security Center echter worden verbroken (zoals wanneer de gebruiker zich buiten het bedrijfsnetwerk bevindt), dan zijn de functies voor het werken met de lokale interface van Kaspersky Security Center beperkt.

Om een gebruiker de noodzakelijke bewerkingen te laten uitvoeren zonder het wachtwoord te geven dat in de beleidsinstellingen is ingesteld, kan de beheerder van Kaspersky Security Center een tijdelijk wachtwoord aanmaken. Een tijdelijk wachtwoord heeft een beperkte geldigheidsduur en een beperkt actiebereik. Nadat de gebruiker het tijdelijke wachtwoord in de lokale interface van het programma heeft ingevoerd, worden de bewerkingen beschikbaar die door de beheerder van Kaspersky Security Center zijn toegestaan.

Wanneer het tijdelijke wachtwoord verloopt, blijft Kaspersky Endpoint Security werken volgens de instellingen van het Kaspersky Endpoint Security-beleid. Bewerkingen die door het beleid zijn beveiligd met een wachtwoord worden beschikbaar voor de gebruiker.