Een wifinetwerk toevoegen aan de lijst Vertrouwd

26 februari 2021

ID 131690

U kunt gebruikers toestaan om verbinding te maken met wifinetwerken die u als veilig beschouwt, zoals draadloze bedrijfsnetwerken. Hiertoe moet u het netwerk aan de lijst met vertrouwde wifinetwerken toevoegen. Apparaatcontrole blokkeert de toegang tot alle wifinetwerken behalve de netwerken die in de lijst Vertrouwd zijn opgegeven.

Zo voegt u een wifinetwerk toe aan de lijst Vertrouwd:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer in het gedeelte Endpoint-controle links in het venster het subgedeelte Apparaatcontrole.

Rechts in het venster ziet u de instellingen van het onderdeel Apparaatcontrole.

3. Selecteer rechts in het venster het tabblad Apparaattypen.

Het tabblad Apparaattypen bevat toegangsregels voor alle apparaten die in de classificatie van het onderdeel Apparaatcontrole zijn opgenomen.

4. Klik met de rechtermuisknop in de kolom Toegang naast het Wifi-apparaat om het contextmenu te openen.
  5. Selecteer de optie Blokkeren met uitzonderingen.
  6. Selecteer in de lijst met apparaten de optie Wifi en klik op de knop Bewerken.

Hiermee opent u het venster Vertrouwde Wi-Fi-netwerken.

7. Klik op de knop Toevoegen.

Hiermee opent u het venster Vertrouwd Wi-Fi-netwerk.

8. In het venster Vertrouwd Wi-Fi-netwerk:
    • Geef in het veld Netwerknaam de naam van het wifinetwerk op dat u aan de lijst Vertrouwd wilt toevoegen.
    • Selecteer in de vervolgkeuzelijst Authenticatietype het gebruikte type authenticatie voor de verbinding met het vertrouwde wifinetwerk.
    • Selecteer in de vervolgkeuzelijst Encryptietype het gebruikte type encryptie voor de beveiliging van het verkeer van het vertrouwde wifinetwerk.
    • In het veld Opmerking kunt u informatie over het toegevoegde wifinetwerk opgeven.

Een wifinetwerk wordt als vertrouwd beschouwd als de instellingen ervan overeenkomen met alle opgegeven instellingen in de regel.

9. Klik in het venster Vertrouwd Wi-Fi-netwerk op OK.
  10. Klik in het venster Vertrouwde Wi-Fi-netwerken op OK.