Gebruikersberichten naar de server van Kaspersky Security Center sturen

26 februari 2021

ID 132089

In de volgende gevallen moet een gebruiker mogelijk een bericht naar de beheerder van het bedrijfsnetwerk sturen:

• Apparaatcontrole heeft de toegang tot het apparaat geblokkeerd.

De berichtsjabloon voor een aanvraag voor toegang tot een geblokkeerd apparaat is beschikbaar in het gedeelte Apparaatcontrole in de interface van Kaspersky Endpoint Security.

• Programma-opstartcontrole heeft de opstart van een programma geblokkeerd.

De berichtsjabloon voor een aanvraag voor het toestaan van de opstart van een geblokkeerd programma vindt u in het gedeelte Programma-opstartcontrole in de interface van Kaspersky Endpoint Security.

• Webcontrole heeft de toegang tot een webbron geblokkeerd.

De berichtsjabloon voor een aanvraag voor toegang tot een geblokkeerde webbron is beschikbaar in het gedeelte Webcontrole in de interface van Kaspersky Endpoint Security.

De methode voor de verzending van berichten en de gebruikte sjabloon hangen af van het eventuele gebruik van een Kaspersky Security Center-beleid op de computer waarop Kaspersky Endpoint Security is geïnstalleerd en van een eventuele verbinding met de Administration Server van Kaspersky Security Center. De volgende scenario’s zijn mogelijk:

• Als geen Kaspersky Security Center-beleid actief is op de computer waarop Kaspersky Endpoint Security is geïnstalleerd, wordt een bericht van de gebruiker per e-mail verstuurd naar de netwerkbeheerder.

De velden van het bericht worden ingevuld met de waarden van de velden uit de gedefinieerde sjabloon in de lokale interface van Kaspersky Endpoint Security.

• Als een Kaspersky Security Center-beleid actief is op de computer waarop Kaspersky Endpoint Security is geïnstalleerd, wordt het standaardbericht verstuurd naar de Administration Server van Kaspersky Security Center.

In dit geval kunnen de berichten van de gebruiker worden bekeken in de gebeurtenissenopslag van Kaspersky Security Center. De velden van het bericht worden ingevuld met de waarden van de velden uit de gedefinieerde sjabloon in het Kaspersky Endpoint Security-beleid.

• Als een Kaspersky Security Center-afwezigheidsbeleid actief is op de computer waarop Kaspersky Endpoint Security is geïnstalleerd, hangt de gebruikte methode voor de verzending van berichten af van de eventuele verbinding met Kaspersky Security Center.
    • In het geval van een verbinding met Kaspersky Security Center verstuurt Kaspersky Endpoint Security het standaardbericht naar de Administration Server van Kaspersky Security Center.
    • Mocht er geen verbinding met Kaspersky Security Center zijn, dan wordt het bericht van de gebruiker per e-mail verstuurd naar de netwerkbeheerder.

In beide gevallen worden de velden van het bericht ingevuld met de waarden van de velden uit de gedefinieerde sjabloon in het Kaspersky Endpoint Security-beleid.