Beperkingen van de functionaliteit van Programma-opstartcontrole

26 februari 2021

ID 133573

In de volgende gevallen is de werking van het onderdeel Programma-opstartcontrole beperkt:

• Wanneer de versie van het programma wordt geüpgraded, wordt de import van de instellingen van het onderdeel Programma-opstartcontrole niet ondersteund.

Voor het herstel van de functionaliteit van Programma-opstartcontrole moet u de instellingen van het onderdeel opnieuw configureren.

• Zonder verbinding met KSN-servers krijgt Kaspersky Endpoint Security alleen van de lokale databases informatie over de reputatie van programma's en hun modules. Als de lokale databases geen informatie over het programma bevatten, wordt het programma niet gecategoriseerd in een vertrouwensgroep.

De categorisering van programma's wanneer er een verbinding met de KSN-servers is kan verschillen van de categorisering wanneer er geen verbinding met KSN is.

• In de Kaspersky Security Center-database kan informatie over 150.000 verwerkte bestanden worden opgeslagen. Zodra dit aantal records is bereikt, worden geen nieuwe bestanden verwerkt. Om de inventarisatie dan te hervatten, moet u de bestanden verwijderen die eerder zijn geïnventariseerd in de Kaspersky Security Center-database vanaf de computer waarop Kaspersky Endpoint Security is geïnstalleerd.
  • Het onderdeel controleert de opstart van scripts niet tenzij het script via de opdrachtregel is verstuurd naar de interpreter.

Als de opstart van een interpreter is toegestaan door de regels van Programma-opstartcontrole, blokkeert het onderdeel de opstart van een script vanaf deze interpreter niet.

• Het onderdeel controleert niet de opstart van scripts vanaf interpreters die niet door Kaspersky Endpoint Security worden ondersteund.

Kaspersky Endpoint Security ondersteunt de volgende interpreters:

• Java
    • PowerShell

De volgende soorten interpreters worden ondersteund:

• { cCmdLineParser::itCmd, _T("%ComSpec%") };
    • { cCmdLineParser::itReg, _T("%SystemRoot%\\system32\\reg.exe") };
    • { cCmdLineParser::itRegedit, _T("%SystemRoot%\\system32\\regedit.exe") };
    • { cCmdLineParser::itRegedit, _T("%SystemRoot%\\regedit.exe") };
    • { cCmdLineParser::itRegedit, _T("%SystemRoot%\\system32\\regedt32.exe") };
    • { cCmdLineParser::itCWScript, _T("%SystemRoot%\\system32\\cscript.exe") };
    • { cCmdLineParser::itCWScript, _T("%SystemRoot%\\system32\\wscript.exe") };
    • { cCmdLineParser::itMsiexec, _T("%SystemRoot%\\system32\\msiexec.exe") };
    • { cCmdLineParser::itMmc, _T("%SystemRoot%\\system32\\mmc.exe") };
    • { cCmdLineParser::itMshta, _T("%SystemRoot%\\system32\\mshta.exe") };
    • { cCmdLineParser::itRundll, _T("%SystemRoot%\\system32\\rundll32.exe") };
    • { cCmdLineParser::itMetro, _T("%SystemRoot%\\system32\\wwahost.exe") };
    • { cCmdLineParser::itCmd, _T("%SystemRoot%\\syswow64\\cmd.exe") };
    • { cCmdLineParser::itReg, _T("%SystemRoot%\\syswow64\\reg.exe") };
    • { cCmdLineParser::itRegedit, _T("%SystemRoot%\\syswow64\\regedit.exe") };
    • { cCmdLineParser::itRegedit, _T("%SystemRoot%\\syswow64\\regedt32.exe") };
    • { cCmdLineParser::itCWScript, _T("%SystemRoot%\\syswow64\\cscript.exe") };
    • { cCmdLineParser::itCWScript, _T("%SystemRoot%\\syswow64\\wscript.exe") };
    • { cCmdLineParser::itMsiexec, _T("%SystemRoot%\\syswow64\\msiexec.exe") };
    • { cCmdLineParser::itMmc, _T("%SystemRoot%\\syswow64\\mmc.exe") };
    • { cCmdLineParser::itMshta, _T("%SystemRoot%\\syswow64\\mshta.exe") };
    • { cCmdLineParser::itRundll, _T("%SystemRoot%\\syswow64\\rundll32.exe") };
    • { cCmdLineParser::itMetro, _T("%SystemRoot%\\syswow64\\wwahost.exe") }.