Een token en een smartcard met Verificatie-agent gebruiken

26 februari 2021

ID 133615

Een token of een smartcard kan voor de verificatie tijdens de toegang tot geëncrypte harde schijven worden gebruikt. Hiertoe moet u het bestand van een elektronisch token- of smartcardcertificaat toevoegen aan de opdracht voor het maken van een account in Verificatie-agent.

Het gebruik van een token of een smartcard is alleen beschikbaar als de harde schijven van de computer zijn geëncrypt met het AES256-encryptiealgoritme. Als de harde schijven van de computer zijn geëncrypt met het AES56-encryptiealgoritme, wordt het toevoegen van het elektronisch-certificaatbestand aan de opdracht geweigerd.

Om een elektronisch token- of smartcardcertificaat toe te voegen aan de opdracht voor het maken van een account in Verificatie-agent, moet u het bestand eerst opslaan met software van andere leveranciers voor het beheer van certificaten.

Het token- of smartcardcertificaat moet de volgende eigenschappen hebben:

• Het certificaat moet voldoen aan de X.509-standaard en het certificaatbestand moet een DER-codering hebben.

Als het elektronische certificaat van de token of de smartcard niet aan deze vereiste voldoet, laadt de beheerplug-in het bestand van dit certificaat niet in de opdracht voor het maken van een account in Verificatie-agent en wordt een foutbericht weergegeven.

• De parameter KeyUsage die het doel van het certificaat definieert moet de waarde keyEncipherment of dataEncipherment hebben.

Als het elektronische certificaat van de token of de smartcard niet aan deze vereiste voldoet, laadt de beheerplug-in het bestand van dit certificaat in de opdracht voor het maken van een account in Verificatie-agent en wordt een waarschuwingsbericht weergegeven.

• Het certificaat bevat een RSA-sleutel met een minimale lengte van 1024 bits.

Als het elektronische certificaat van de token of de smartcard niet aan deze vereiste voldoet, laadt de beheerplug-in het bestand van dit certificaat niet in de opdracht voor het maken van een account in Verificatie-agent en wordt een foutbericht weergegeven.