De actie van Firewall voor een netwerkregel voor programma’s wijzigen

26 februari 2021

ID 133632

U kunt wijzigen welke actie Firewall toepast op alle netwerkregels voor een programma of een programmagroep die standaard zijn aangemaakt. Daarnaast kunt u ook de actie van Firewall voor een enkele aangepaste netwerkregel voor een programma of een programmagroep wijzigen.

Zo wijzigt u de actie van Firewall voor alle netwerkregels voor een programma of een groep van programma's:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer in het gedeelte Antivirusbescherming links in het venster het subgedeelte Firewall.

Rechts in het venster ziet u de instellingen van het onderdeel Firewall.

3. Klik op de knop Netwerkregels voor programma’s.

Het venster Firewall wordt geopend en het tabblad Regels voor programmacontrole wordt weergegeven.

4. Als u wilt wijzigen welke actie Firewall toepast op alle netwerkregels die standaard zijn aangemaakt, selecteert u een programma of een groep van programma's in de lijst. Handmatig aangemaakte netwerkregels worden ongewijzigd gelaten.
  5. Klik rechts in de kolom Netwerk om het contextmenu weer te geven en selecteer de actie die u wilt toewijzen:
    • Overnemen
    • Toestaan
    • Blokkeren
  6. Klik op OK.
  7. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.

Zo wijzigt u het antwoord van Firewall voor één netwerkregel voor een programma of een programmagroep:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer in het gedeelte Antivirusbescherming links in het venster de optie Firewall.

Rechts in het venster ziet u de instellingen van het onderdeel Firewall.

3. Klik op de knop Netwerkregels voor programma’s.

Het venster Firewall wordt geopend en het tabblad Regels voor programmacontrole wordt weergegeven.

4. Selecteer in de lijst het programma of de groep van programma's waarvoor u de actie voor één netwerkregel wilt wijzigen.
  5. Klik rechts om het contextmenu te openen en selecteer Programmaregels of Groepsregels afhankelijk van wat u wilt doen.

Zo opent u het venster Regels voor programmacontrole of Regels voor controle van programmagroepen.

6. Selecteer in het geopende venster het tabblad Netwerkregels.
  7. Selecteer de netwerkregel waarvoor u de actie van Firewall wilt wijzigen.
  8. Klik rechts in de kolom Machtiging om het contextmenu te openen en selecteer de actie die u wilt toewijzen:
    • Toestaan
    • Blokkeren
    • Gebeurtenissen registreren
  9. Klik op OK in het venster Regels voor controle van programmagroepen als de regel voor een groep programma's bedoeld is of in het venster Regels voor programmacontrole als de regel voor een programma bedoeld is.
  10. Klik in het venster Firewall op OK.
  11. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.