De prioriteit van een netwerkregel voor programma’s wijzigen

26 februari 2021

ID 133633

De prioriteit van een netwerkregel wordt bepaald volgens de positie ervan in de lijst met netwerkregels. Firewall voert de regels uit in de volgorde waarin ze in de lijst met netwerkregels verschijnen, van boven naar beneden. Naargelang elke verwerkte netwerkregel die van toepassing is op een bepaalde netwerkverbinding staat Firewall al dan niet de toegang tot het adres en de poort toe die in de instellingen van deze netwerkverbinding zijn opgegeven.

Handmatig aangemaakte netwerkregels hebben een hogere prioriteit dan standaardnetwerkregels.

U kunt de prioriteit van de standaard gemaakte netwerkregels voor de programmagroepen niet wijzigen.

Zo wijzigt u de prioriteit van een netwerkregel:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer in het gedeelte Antivirusbescherming links in het venster het subgedeelte Firewall.

Rechts in het venster ziet u de instellingen van het onderdeel Firewall.

3. Klik op de knop Netwerkregels voor programma’s.

Het venster Firewall wordt geopend en het tabblad Regels voor programmacontrole wordt weergegeven.

4. Selecteer in de lijst met programma's het programma of de groep van programma's waarvoor u de prioriteit van een netwerkregel wilt wijzigen.
  5. Klik rechts om het contextmenu te openen en selecteer Programmaregels of Groepsregels afhankelijk van wat u wilt doen.

Zo opent u het venster Regels voor programmacontrole of Regels voor controle van programmagroepen.

6. Selecteer in het geopende venster het tabblad Netwerkregels.
  7. Selecteer de netwerkregel waarvan u de prioriteit wilt wijzigen.
  8. Gebruik de knoppen Omhoog en Omlaag om de netwerkregel naar de gewenste plaats in de lijst met netwerkregels te bewegen.
  9. Klik op OK in het venster Regels voor controle van programmagroepen als de regel voor een groep programma's bedoeld is of in het venster Regels voor programmacontrole als de regel voor een programma bedoeld is.
  10. Klik in het venster Firewall op OK.
  11. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.